Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Instalacja gazowa polska czy włoska?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Instalacja gazowa polska czy włoska?

Cześć wszystkim,

Jestem nowy, więc jeśli trafiłem w zły dział czy coś to proszę o wyrozumiałość.

Właśnie ogarniam temat jakim jest instalacja gazowa do mojego Civica 1.4 z 1999. Byłem w firmie i zapytali mnie czy wolę instalację polska czy włoską? Włoskie podobno bardzo dobrze znane, a ich producenci mają ogromne doświadczenie w ich produkcji. Polskie za to tańsze, chodź nie tak pewne.

Jakie są wsze opinie i doświadczenia?

Nie pomijaj Regulaminu, pierwszy wpis nie w tym miejscu!
    Last edited by rambo7; 11-07-2016, 14:01. Powód: Regulamin.

Ja jeżdżę na KME Nevo i bardzo sobie chwalę Do Tego filtr Alex 360.

Comment

Mam problem, bo w zasadzie każdy chwali to co ma. Jedni mówią, że tylko polskie, a inni że instalacja gazowa musi być włoska, bo się inaczej psują ciągle. Byłem ostatnio z Hondzią w Gazeo (https://gazeo.pl przy okazji- może ktoś zna?) i gość mówił, że wiele zależy od szczęścia i staranności montażu. Ja jednak cenie sobie niezawodność, bo auto ma mi służyć, a nie stać u kolejnych mechaników. Nie wiem co zrobić

Comment

To ja całkiem namieszam :-) Najlepsza instalacja jaką miałem była produkcji ZSRR. Odpalała przy -10 na gazie, fiacior 125 palił niecałe 10 litrów na setkę. Potem się przyczepili, że niby homologacji nie ma i kazali wymienić na coś włoskiego, już tak różowo nie było. To samo auto paliło 12 litrów i nie chciało być mniej.
        W dwóch pozostałych autach miałem włoskie, obecnie w Pandzie jest jak dobrze pamiętam Tartarini, czy jakoś tak. Nie narzekam.

Montuj cokolwiek, byle w dobrym zakładzie. Jest gwarancja, jak coś będzie nie halo muszą poprawić. Dobry zakład z renomą nie zaproponuje szajsu, choćby dlatego, żeby nie bujać się z naprawami gwarancyjnymi. Mile widziane jest doświadczenie w Hondach i konkretnych silnikach, spytaj czy już w takim montowali i jak to wygląda.
        Pozdrawiam Czarodziej
        Mój Szogun

Comment

Mialem w 1.4 VI genie instalke STAG-4 QBOX - koszt to 2400PLN - generalnie bardzo dobry sterownik - swego czasu nagrodzony w Europie.

Mialem kompletna instalke STAGA lacznie z wtryskiwaczami. Co prawda jezdzilem miesiac do sprzedazy auta ale jezdzilo sie super.
          The 1st. - EJ9
          The 2nd. - ES7
          The 3rd. - FD7
          The 4th. - CU2
          ------------------------------------------------------------------

------------------------------------------------------------------

Comment

Radzieckie produkty to jest klasa sama w sobie. Kraj tyle nie wytrzymał co ich niektóre (chodź proste jak cep) konstrukcje. Niestety mamy rok 2016 i raczej takiej instalacji nie dostanę. :P

Comment

proponuję wybierać ster do którego producent udostępnia oprogramowanie za free, można wtedy podejrzeć co się dzieje i ustawić instalację przez neta, do tego na dzień dzisiejszy stosunek ceny do jakości we wtryskach to Barakuda czyli warto iść w Polski wyrób, własnie nabyłem droga kupna Hanię i myślę aby popełnić manual DIY montażu LPG w takiej Hani, tak jak to zrobiłem poprzednio w ALi myślę, ze się przyda wszystkim dłubiącym

Comment

A włoską to jaką? Lovato, BRC?
                Polskie (STAG, KME) nie są gorsze.
                Po za tym znaczna część gazowników przy BRC stosuje dotrysk paliwa powyżej jakiś obrotów i lubryfikację.
                Pierwsze, to podpieranie się w razie jakby źle wystroili. A o lubryfikacji poczytaj na forach lpg - niezłe dziadostwo.

Comment

A jakie są granice kosztów instalacji gazowej? 2000-2500? Znajomy za instalację do Golfa IV dał nieco ponad 2k, a słyszałem, że są też dobre instalacje ( nie u druciarzy ) za 1500. Czekam na Wasze opinie
                  Pozdrawiam!

W razie czego: 96r, MA8, D14A2
                  Oryginalne perfumy
                  wuko

Comment

W moim przypadku (Honda Civic VIII 1.8 140 KM 2007r.) zamontowałem instalację gazową BRC Sequent 32, której koszt wyniósł 2800 zł. Wtryskiwacze BRC MAX. Jak na razie 11000 km bezproblemowo. Z lubryfikacji zrezygnowałem, jest włączona funkcja dotrysku benzyny w wysokim zakresie obrotów - powyżej 4500 w ramach schładzania zaworów. Spalanie w granicach 10 l LPG, tankowanie przyjemne

Comment

Zamieszczone przez phillix Zobacz posta
                      A jakie są granice kosztów instalacji gazowej? 2000-2500? Znajomy za instalację do Golfa IV dał nieco ponad 2k, a słyszałem, że są też dobre instalacje ( nie u druciarzy ) za 1500. Czekam na Wasze opinie
                      Pozdrawiam!

W razie czego: 96r, MA8, D14A2
                      Kolego nie bądź naiwny. Za 1500zł to możesz sobie założyć instalację do silnika gaźnikowego ze zbiornikiem beczkowym.
                      Poziomem od którego zaczyna się sensowna, dobrze zamontowana i wystrojona instalacja gazowa to jest około 2700-2800zł.

kolego spokojnie ... spójrz na daty pisanych postów, nie odświeżamy kotleta. jak nie proszą o informację.
                      Last edited by rambo7; 05-01-2017, 07:09. Powód: edit r7.

Comment

Working...
                      X