Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

jak ASO patrzy na LPG na przeglądzie okresowym ?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• jak ASO patrzy na LPG na przeglądzie okresowym ?

Był już ktoś z Was na przeglądzie A i B w ASO Hondy po montażu LPG ? Ciekawy jestem co mówili, czy coś komentowali ? Mnie już niedługo minie kolejne 20 tyś. km i system zaczął już wyświetlać "SERVICE DUE SOON", tak więc czeka mnie wizyta w ASO samochodem już z instalacją.

Gdzieś już pisałem. Będąc na kupnie samochodu podjechałem do ASO rozpytać temat LPG. Dostałem info że jeżeli instalacja zamontowana w zakładzie współpracującym z ASO gwarancja bez problemu. Montaż w innym, jeżeli wszystko poprawnie założone, dobrej jakości podzespoły również.
    Facet od którego ja kupiłem auto, LPG założył przy 7000 przebiegu i po 5 miesiącach użytkowania.
    Nie mieli żadnych zastrzeżeń, gwarancja uznana.
    W ASO niedaleko mojego miejsca pracy LPG w hondach ma;kierownik serwisu, sprzedawca i 2 lub 3 mechaników.
    Nie wiem co mieliby by komentować i czemu się dziwić. LPG to żadna egzotyka u nas.
    Za granicą dawniej tak. Policjant w Austrii kontrolując kolegi samochód kazał otworzyć bagażnik.
    Widząc butle z zegarem odskoczył dwa kroki w tył wyciągnął gnata z kabury odbezpieczył i pyta co to jest.
    Kolega znał perfekt niemiecki i mu wytłumaczył, ale włos mu się zjeżył
    Last edited by luzny41; 09-02-2016, 20:50.

Comment

Ja już jestem prawie rok po gwarancji. Na gwarancji bym nawet nie pomyślał, żeby jechać z LPG do ASO. Chyba też dlatego, że w ASO gdzie jeżdżę, jak ich kiedyś pytałem o opinię, to podeszli do tego "jak pies do jeża" tak jakby instalacja LPG w Hondzie, to było coś niewiarygodnego.

Comment

No jeżeli po gwarancji no to spoko. Wychodzi z naszych postów że wszystko zależy od ASO. Nie rozumiem czego się boją, silniki hondy pod pewnymi warunkami dobrze
        tolerują gaz( ważne żeby była sekwencja i regulacja zaworów) Kolega ma FRV z 2005. silnik około 200kkm z tego na gazie 70kkm i nic zero problemów.

Comment

Ja mam auto jeszcze na gwarancji i nie było problemu. A robiłem w ASO innym niż to, w którym zakładałem instalację.
          Pytali tylko ile zrobiłem km, bo chcieli ewentualnie zawory ustawiać, ale przebieg na LPG nie kwalifikował jeszcze do tej czynności.

Zamieszczone przez luzny41 Zobacz posta
          Będąc na kupnie samochodu podjechałem do ASO rozpytać temat LPG.
          Nie mogłem do końca zrozumieć, co to znaczy "być na kupnie samochodu", ale znalazłem:
          Powietrze świszcze pod uszczelkami szyb przy 330 km/h, czy to normalne?!
          Była: Honda CIVIC IX 1.8 2013, Jest: Mazda CX-5 2.0 2017

Comment

Zamieszczone przez hondtom9 Zobacz posta
            Ja mam auto jeszcze na gwarancji i nie było problemu. A robiłem w ASO innym niż to, w którym zakładałem instalację.
            Pytali tylko ile zrobiłem km, bo chcieli ewentualnie zawory ustawiać, ale przebieg na LPG nie kwalifikował jeszcze do tej czynności. [/url]
            Robiłeś LPG w ASO ??!! To chyba w Łodzi, bo czytałem, że tylko tam na to poszli, choć w Turcji oficjalnie Honda zgodziła się na fabryczny montaż LPG.
            Natomiast w ASO Autokopex w Katowicach byłoby to nie do pomyślenia sądząc z ich podejścia do LPG.

Comment

Do Łodzi dzwoniłem. Ale mają małe doświadczenie w tym zakresie. Szczerze przyznali że dopiero zaczynają.
              Robiłem w Krakowie w Car Partner. Tam z instalacją LPG wyjeżdżają z salonu nowe CRV. Także robią to nie od dziś.
              Powietrze świszcze pod uszczelkami szyb przy 330 km/h, czy to normalne?!
              Była: Honda CIVIC IX 1.8 2013, Jest: Mazda CX-5 2.0 2017

Comment

W Wieliczce u Kołaczyka też współpracują z zakładem który montuje LPG i problemu nie robią.
                Właśnie u nich pytałem o kwestię LPG "będąc na kupnie samochodu"

Comment

W Łodzi gdy dzwoniłem przed zakupem z zapytaniem o włożenie do nowego tourera gazu, odpowiedzieli lekko wymijająco ze z gwarancją może być problem w innych ASO, dali do zrozumienia ze trzeba liczyć na to ze gwarancja nie będzie potrzebna - bo nic tam się nie psuje przy silniku albo po prostu serwisowac u nich. W Gliwicach gdzie kupowałem auto polecili gaz ale po dacie gwarancji, wcześniej nic nie ruszać na wszelki wypadek...

Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka

Comment

Serwis ma obowiązek serwisować auto ,nawet jak będzie tam napęd rakietowy.Mogą jedynie odnotować fakt i dalej robić swoje.
                    Jeśli wypali się zawór, poleci kat,albo padnie sonda,to zwalą na instalkę ,o ile nie była montowana w serwisie,albo w stacji która ma podpisaną umowę
                    (+ regularny serwis)

Comment

Panowie a jak z oficjalnym stanowiskiem Hondy?Z tego co wiem to wszystkie modyfikacje to utrata gwarancji

Comment

A czytałeś temat, czy tylko jakiegoś posta chcialeś napisać
                        Wszystko już chyba zostało powiedziane.Wiadomo że jak modyfikacja uszkodzi auto,to nikt tego za frajer nie bedzie w serwisie naprawiał,Ale to Twoje auto i mozesz w nim montować co chcesz.

Comment

Witam, mam jeszcze Civica IX rok na gwarancji i zastanawiam się nad założeniem do niego gazu, i mam pytanie jak w końcu jest z tą gwarancją po założeniu LPG?

Comment

Gwarancja kończy się wraz z fizyczną ingerencją w fabryczne struktury auta. Inaczej mówiąc zamontujesz gaz i ASO może nie uznać naprawy gwarancyjnej w razie awaii silnika.
                            Moja łódka Civic..
                            Mój "klekocik" Ceed..
                            New... "Japończyk" e:Hev 2.0
                            Coś na temat olejów..

Comment

A co z innymi podzespołami nie mające nic wspólnego z silnikem?

Comment

Working...
                              X