Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Instalacja gazowa do IX gen montowana przed zakupem nowego pojazdu - warto?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Instalacja przełącza się na gaz przy temperaturze płynu
    35-40 stopni. Przegląd techniczny droższy o 63zł.
    Last edited by luzny41; 07-02-2017, 18:54.

Comment

Zamieszczone przez luzny41 Zobacz posta
      Instalacja przełącza się na gaz przy temperaturze płynu
      35-40 stopni. Przegląd techniczny droższy o 63zł.
      chodziło mi o to kiedy przełącza się na benzynę :-) można jechać 180km/h na gazie lub powyżej 4k obrotów?

Comment

Oczywiscie u mnie do końca idzie na gazie.
        Testował poprzedni właściciel.
        Na autobanie w germanii
        Niektórzy mają ustawione, że przy dużych prędkościach przechodzi na benzynę.
        Ale nie znam szczegółów.
        .
        Last edited by luzny41; 07-02-2017, 19:56.

Comment

Zamieszczone przez Carlito_1981 Zobacz posta
          Podzieli się ktoś opiniami? Cały czas się waham :-/
          Jeśli robisz co najmniej 20 tyś. km rocznie i zamierzasz użytkować auto minimum 5 lat to warto założyć lpg. Wtedy oszczędności z jazdy na gazie przeważą koszty założenia instalacji, przeglądów, dodatkowych wymian i częstszych wymian, czasu na szukanie rozwiązań oraz ryzyko kłopotów.
          Możesz skorzystać też z kalkulatora na gazeo.pl

Comment

będą zakładać w środę, załatwiłem w ASO za 3200 zł :-) jakie macie baki? będę musiał zdecydować i gdzie macie wlew gazu?!

Comment

U mnie wlew pod klapka wlewu paliwa plus nakrecana redukcja. Bak ponad 40 litrow gazu wchodzi 37l.

Comment

Mam tak samo. Tylko butlę trochę mniejszą bo u mnie wchodzi max 31 litrów. Za to podłoga bagażnika nie odstaje. Muszę jednak tankować co ok 350 km.
                Powietrze świszcze pod uszczelkami szyb przy 330 km/h, czy to normalne?!
                Była: Honda CIVIC IX 1.8 2013, Jest: Mazda CX-5 2.0 2017

Comment

Zamieszczone przez hondtom9 Zobacz posta
                  Mam tak samo. Tylko butlę trochę mniejszą bo u mnie wchodzi max 31 litrów. Za to podłoga bagażnika nie odstaje. Muszę jednak tankować co ok 350 km.
                  wlew pod klapką? u mnie coś marudzą, że nie bardzo bo tam jakiś odpływ wody czy coś tam :-/

Comment

Tak pod klapką. Dziury w zderzaku raczej bym nie zaakceptował.
                    Powietrze świszcze pod uszczelkami szyb przy 330 km/h, czy to normalne?!
                    Była: Honda CIVIC IX 1.8 2013, Jest: Mazda CX-5 2.0 2017

Comment

Pewnie zrobią w błotniku, bo tak najwygodniej.
                      www.4kolkaszczescia.pl

Comment

No kolego zastanów się. Zrobienie dodatkowego otworu powoduje później korozję. Ocynk jest naruszony. Wiem że ładniej wygląda i można wjechać tam gdzie z gazem nie można. Ale......

Comment

Gazownicy mają czasem rożna pomysły na wlew... W błotniku daje -10pkt na dzielni i pewność że nikt auta nie ruszy plus extra bezcenną i charakterystyczną zmianę wyglądu. A ocynk? Który gazownik się nim przejmuje?
                          www.4kolkaszczescia.pl

Comment

Do butli w 5D wchodzi około 37 litów, podłoga minimalnie podniesiona. Jak się wytnie kawałek plastiku to jest idealnie płasko.
                            Wlew mam pełny pod klapką - sprawdza się doskonale. Nic nie trzeba wkręcać. Otwieram klapkę, podpinam pistolet i leje. Wykręcić muszę jedynie przy tankowaniu benzyny. Polecam takie rozwiązanie bo przy małej pojemności zbiornika tankowania są niestety częste.

Comment

Zamieszczone przez dudek_t Zobacz posta
                              Do butli w 5D wchodzi około 37 litów, podłoga minimalnie podniesiona. Jak się wytnie kawałek plastiku to jest idealnie płasko.
                              Wlew mam pełny pod klapką - sprawdza się doskonale. Nic nie trzeba wkręcać. Otwieram klapkę, podpinam pistolet i leje. Wykręcić muszę jedynie przy tankowaniu benzyny. Polecam takie rozwiązanie bo przy małej pojemności zbiornika tankowania są niestety częste.
                              Też mi tyle wchodzi, max 38 l. Butla 44 litry, podłoga faktycznie lekko podniesiona, ale pod gumową matą bagażnika tego nie widać. Sam wycinałeś ten plastik z pokrywy schowka, czy zrobili to przy montażu ? Rozwiązanie z pełnym wlewem pod klapką super pomysł i plus dla gazowników, że im się chciało pomyśleć. Ja mam wkręcaną końcówkę.

Comment

Jeszcze nie podcinałem. Jak było ciepło to nie miałem czasu a później przyszły mrozy a nie lubię marznąć Widziałem jednak podciętą i jest idealnie.
                                Co do wlewu - byłem na montażu 500km od domu, wszyscy na miejscu zgodnie twierdzili że w tym samochodzie nie zmieści się pełny

Comment

Working...
                                X