Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jaka instalacja gazowa?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Jaka instalacja gazowa?

Witam
    Jaka instalacja gazowa jest montowana w do silnika 1,3 na gażniku.
    Last edited by BeatleJohn; 17-02-2009, 07:18.

Na pewno nie sekwencyjna.Jeśli chodzi Ci o firmę to masz kilka do wyboru.
    ビートル ジョン

Comment

Tomasz z jednym postem nie zadawaj takich pytań.Przywitalnia,regulamin i trochę kultury.
      Tak ogólnie to najlepszym doradcą będzie serwis z instalacją gazową.Dodam tylko że nie zaleca się gazu do młodszych roczników Hondy od VI gen.Co innego na gaźniku.

Comment

tamasz353 do twojej hondy można założyć najzwyklejszą instalacje gazową gaźnikowa czyli bez żadnej elektroniki poza przełącznikiem gazu.taka instalacja nie przełącza sie sama z benzyny na gaz tylko trzeba pierwsze wypalić benzyne i potem przełączyć na gaz i odwrotnie.inaczej silnik pracowałby na dwóch paliwach.

Comment

żadna instalacja będzie najlepsza kolego mam ten sam silniczek i jak jade delikatnie (co mi sie żadko zdaża) w trasie poli poniżel 6l a po mieście w 7 czasem 8 sie mieszcze. wiem ze czsy ciężkie i szukasz oszczędności ale pamiętaj że jak ktoś ci założy instalacje nie umiejętnie to sie ożegnaj z silnikiem. wiem że są i za i przeciw instalacji ale powiem ci tak że sie NIE spotkałem z zadowolonym posiadaczem HONI na gazie... przemyśl to sobie

Comment

Kolego nypel zapraszam do poczytania moich postow w temacie instalacji gazowych, posiadam instalacja gazowa z komputerem dosc konkretnej firmy i 2 lata smigam, 50 tys zrobilem na gazie i wszystko ok, a przebieg mam 233tys. Wiec zapewne myslisz sie. fakt faktem ze nie krece jej na gazie wiecej niz 5 tys, jezeli juz wlaczy mi sie tryb wyscigowy to na paliwie.

Comment

Ja mam lanosa i całą elektronikę montowałem sobie sam ,sam też ją serwisuje
              i reguluję.Honde kupił sobie syn i dla niego każdy wydatek na paliwo jest duży
              i dlatego pytam o instalację gazową.Gdyby to był wtrysk to bym mu zamontował sterownik taki jak mój autronik al 70

masz w prezencie ostrzeżenie poczytaj regulamin
              Last edited by Gość; 19-02-2009, 14:11. Powód: łamanie regulaminu f.

Comment

LINKSIQ ja cie kolego doskonale rozumie. są pzrpadki że hondziaż jest zadowolony z swojej instalacji. do tej pory nie widziałem hondy na gazie w tak dobrym stanie jak na paliwie (a widziałem ich dużo) . mówie to na podstawie swoch doświadczeń. wiem że czasem sie trafi... tata dawiej miał daweoo espero kupił nowe i od razu załozył gaz zrobił 135000km i przez 7 lat chodzilo to jak glupie do momentu jak mu tego koreańskiego ścigacza nie skasowałem i poszedł na złom . tematem gazu w aucie można sie kłucić w nieskończoność... RESUMUJĄC JESTEM NA NIE INSTALACJI GAZOWEJ W HONI ZWŁASZCZA ZE D13B2 JEST EKONOMICZNYM SILNIKIEM

a i jeszcze jedno TOMASZU jak pisałęś potrafisz sobie sam założyć całą instalacje to jest szansa ze to będzie śmigać bo nie zrobisz tego na odpierdziel TAK JAK WIĘKSZOŚC CYDOWNYCH MECHANIKÓW U NAS W KRZJU. tylko pamiętaj ze gaz jest suchy a chondy WYSOKO OBROTOWE.... więcej nie musze mówiić.... POZDRAWIEM I POWODZENIA
                Last edited by Gość; 19-02-2009, 15:21.

Comment

Working...
                X