Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wymiana butli CIVIC VIII gen

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Wymiana butli CIVIC VIII gen

Cześć,

kupiłem Civica VIII 1.8 140 KM 5D odebrałem go dopiero w Niedzielę. Dopiero teraz zauważyłem, że butla z gazem wystaje ponad poziom podłogi. Poprzedni właściciel zamontował taką większą, bo tylko dzieci do przedszkola woził. Czy ktoś się orientuje ile kosztuje wymiana butli na mniejszą i ile to trwa?

Jaki rozmiar butli wchodzi zamiast koła?

Dodam, że nie zamyka się podłoga od bagażnika i strasznie mnie to wkurza, bo chciałem w góry nim pojechać, a walizki mi się nie mieszczą. Nie mówiąc o tym, że jedna podłoga się już złamała.

Rajek

Pytanie też, jak zmniejszysz butlę jaki zasięg będziesz miał na niej. Bo wjeżdżanie co 100-200 km na stacje może być trochę frustrujące. Sam w VII butla wystaje mi trochę ponad poziom, ale mniejsza byłaby bezsensu, bo teraz na 42l (wchodzi 34l) robię tak 320-350 km, to na mniejszej by zasięg był jeszcze bardziej opłakany.

Comment

Wymiana butli to chwila. Zaden problem.
      No ale jesli chodzi o idealne dopasowanie to najlepiej podjechac do 'gazownika' i na zywo sprwdzac ktora pasuje Ci idealnie.
      Koszt samej butli to od 200 do 300 pln np. za polskie Stako.
      Civic 8 2.2D -> Civic 8 1.8 -> Civic 9 1.6D -> Golf 7 2.0 TDI -> C 220d 4MATIC -> Lexus GS-F

Comment

Ja u siebie mam butle jak dobrze pamiętam 32l i podłoga zamyka się idealnie ale minusem jest to ze częściej muszę odwiedzać CPN no cóż coś za coś
        MOJA CZARNULA - http://www.civicforum.pl/showthread....455#post240455

Comment

To ja wolę równą podłogę. Może wejdzie coś więcej niż 34. Dobrze, że koszt rozsądny.

Comment

Ktoś poleci gaz w Warszawie naj Pruszkow lub w Łodzi?

Comment

Pablo90 to zależy ile jedziesz. Żona ma do pracy 10 km. To jest ok. Raz na dwa tygodnie. Normalne tankowanie co tydzien x 2 samochody.

Comment

Zamieszczone przez Skupa79 Zobacz posta
                Ja u siebie mam butle jak dobrze pamiętam 32l i podłoga zamyka się idealnie ale minusem jest to ze częściej muszę odwiedzać CPN no cóż coś za coś
                Możesz mi dac znać jaka to jest dokładnie butla? Byłem w serwisie, ale usłyszałem że będzie odstawać na 1,5 cm.
                Last edited by gieteo; 02-01-2015, 15:40.

Comment

Napisz pls, bo teraz zobaczyłem, że masz taką samą GT 1.8. BTW Śliczny ten czarny.

Ja mam białą, właściwie żona, ale jakoś często się pożycza .

Teraz myślę, że czas na kilka zdjęć. Tylko wcześniej myjnia i trochę słońca by się przydało.

Comment

Butla wchodzi o pojemność 34 l (27 napełnisz)
                    W Wawie masz klinika lpg https://www.klinikalpg.pl/
                    Civic VIII 1.8 Executive

Comment

Producent: BORMECH
                      Typ zbiornika: toroidalny wewnętrzny
                      Średnica: Φ 565 mm (D)
                      Wysokość: 180 mm (H)
                      Pojemność: 34L
                      Gniazdo wielozaworu: 30°
                      Civic VIII 1.8 Executive

Comment

Dzięki. O to mi chodziło.