Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

lpg

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• lpg

witam założyłem gaz stag4,reduktor Tomasetto,wielozawór Tomasetto,wtryski Hana. Czy to dobry zestaw???

Najpierw założyłeś, potem pytasz?

Comment

Dobry zestaw. Łatwy do wystrojenia, szczegolnie w tak słabych silnikach.
      Jak gazownik był ok to bedzie jezdzic bezproblemowo...
      Civic 8 2.2D -> Civic 8 1.8 -> Civic 9 1.6D -> Golf 7 2.0 TDI -> C 220d 4MATIC -> Lexus GS-F

Comment

Zamieszczone przez Glosima Zobacz posta
        Dobry zestaw. Łatwy do wystrojenia, szczegolnie w tak słabych silnikach.
        Ale honda nie robi słabych silników
        Na poważnie to sam mam podobny zestaw i wszystko gra, dodatkowo mam właśnie zamiar zmieniać wtryski na Hana.

Comment

Mam podobny zestaw tylko na wtryskach Valtek. Jakoś dają radę już kilka lat. Arturo dlaczego zmieniasz wtryski. Jakie masz?

Comment

Mam właśnie Valteki i nie dają już rady, dwie sztuki już proszą się o wymianę, głośno działają, są wolne.
            Ogólnie nie jestem zadowolony, pewnie bym na nich jeździł ale skoro i tak już mają dość...

Comment

To ile masz na nich przejechane.

Comment

Hana sa zdecydowanie lepsze niz Valteki.
                Jeszcze lepsze sa Keihin ale to juz do aut wyzszej klasy i wiekszej mocy na cylinder. Ze wzgledu na relacje cena/mozliwosci do Civica nie ma sensu ich pakowac.
                Last edited by Glosima; 04-05-2014, 16:07.
                Civic 8 2.2D -> Civic 8 1.8 -> Civic 9 1.6D -> Golf 7 2.0 TDI -> C 220d 4MATIC -> Lexus GS-F

Comment

Z tego co mi wiadomo przejechane mają 92 tys.

Comment

To masz drugie tyle co moje. Instalację sprawdzam u gazownika co około 10tys. km. Szarpał mi samochód po przełączeniu na gaz w zakresie obrotów do 3-3,5 tys. Też myślałem że pewnie padają wtryski. Jak to określił gazownik Valdki lubią się rozkalibrować. Po wykręceniu listwy i jej "skalibrowaniu" wróciło wszystko do normy. Oczywiście wymiana filtrów również była. Jak na razie śmigają dobrze.

Comment

Zamieszczone przez odra57 Zobacz posta
                      witam założyłem gaz stag4,reduktor Tomasetto,wielozawór Tomasetto,wtryski Hana. Czy to dobry zestaw???
                      Zależy jak masz to wszystko ustawione. Nie podałeś właściwie ani modelu reduktora (Tomasetto robi kilka typów), ani modelu wtrysków. Jeśli masz silnik 1.4 to stykowo wystarczy reduktor Alaska, jeśli większy silnik, to reduktor też musi mieć większą wydajność. Wtryski powinny być Hana 2000 typ 'B', aby to dobrze chodziło (zakładając, że masz silnik 1.4, chociaż do innych też może się nadadzą, tego nie wiem).

Zamieszczone przez Glosima Zobacz posta
                      Dobry zestaw. Łatwy do wystrojenia, szczegolnie w tak słabych silnikach. Jak gazownik był ok to bedzie jezdzic bezproblemowo...
                      No nie wiem czy taki łatwy, jak się znasz, to owszem. Korekty po temperaturze czy obrotach nie każdy potrafi dobrze ustawić, nie mówiąc już o tym, że większość gazowników źle montuje czujnik ciśninienia gazu. I nawet jeśli jakimś cudem uda się im ustawić wszystko inne, to całość nie jest nic warta bo czujnik widzi ciśnienie sprzed filtra a nie to, które jest na wtryskach...

Zamieszczone przez elmer32 Zobacz posta
                      Mam podobny zestaw tylko na wtryskach Valtek. Jakoś dają radę już kilka lat. Arturo dlaczego zmieniasz wtryski. Jakie masz?
                      Valteki powinno się kalibrować co 10-15 kkm. Inaczej można głowicę załatwić. Inna sprawa że są tak słabe, że na wolnych obrotach nie mają żadnej precyzji, ani dawki, ani czasu wtrysku. Kolejna sprawa: czy warto co kilka-kilkanaście miesięcy je demontować, ustawiać i ponownie montować? Nie lepiej kupić coś lepszego i mieć spokój na 5-10 lat?

Comment

Working...
                      X