Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Szarpie na LPG do 2000 obr/min

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Jak ci wymienią świece -za co trochę zapłacisz-poproś by ci stare zostawili.Świece irydywe mają min 120 000 km żywotności,a na LPG świece są czystrze niż na Pb.
    W razie kolejnych problemów można takie świece awaryjnie zamontować i sprawdzić jednak z mniejszą szczeliną -ale to wtedy jak nie boisz się sam majsterkować przy silniku.
    CIVIC 1.8 I-VTEC Executive I-SHIFT
    LPG Stag 300 Premium +Hana

Comment

Witam dziś jestem po wymianie świec, wymieniłem na świece denso i po wyjeździe autko jak by bardziej mocniejsze stare świece były przypalone z jednej strony, teraz zobaczymy czy szarpanie ustało. Będę także zmieniał wtryskiwacze gazownik polecił mi barracudy ale nie listwa tylko każdy osobno wtryski, wtryski plus montaż 650zł. Czy te barracudy są dobre sam gazownik je bardzo chwalił co wy o nich sądzicie?

Comment

Będziesz zmieniał wtryskiwacze bo?
        Co się z nimi dzieje?

Comment

Barracudy nie sa najgorsze ale ja bym jednak dolozyl do Hana. To bardziej sprawdzony sprzet.
          Civic 8 2.2D -> Civic 8 1.8 -> Civic 9 1.6D -> Golf 7 2.0 TDI -> C 220d 4MATIC -> Lexus GS-F

Comment

Zamieszczone przez Glosima Zobacz posta
            Barracudy nie sa najgorsze ale ja bym jednak dolozyl do Hana. To bardziej sprawdzony sprzet.
            No mi policzono za wymianę wtrysków na hane 550 zł.
            Więc dołożyć, a może znaleźć taniej.

Comment

snake, a gdzie wymieniasz wtryski, u kogo?

hana ostatnio podobno się popsuła i trafiają się wadliwe egzemplarze. Barracuda jest polskim produktem, co jest kolejnym argumentem za wyborem właśnie tych wtryskiwaczy
              Zamieszczone przez arturo13 Zobacz posta
              Będziesz zmieniał wtryskiwacze bo?
              Co się z nimi dzieje?
              bo ma Valteki

Comment

Gazownik który będzie mi montował barracudy powiedział że są lepsze od hanny i mniej awaryjne. Co do wymiany valetek to właśnie tak jak kolega wyżej napisał bo je niestety mam i nie chcę ryzykować awari silnika.
                A korzystam z usług warsztu:

Comment

Zamieszczone przez snake9999 Zobacz posta
                  Gazownik który będzie mi montował barracudy powiedział że są lepsze od hanny i mniej awaryjne. Co do wymiany valetek to właśnie tak jak kolega wyżej napisał bo je niestety mam i nie chcę ryzykować awari silnika.
                  A korzystam z usług warsztu:
                  https://www.silesia-cars.pl/
                  Nie zawiedziesz się ani na wtryskach, ani na gazowniku mają sporo pozytywnych opinii

Comment

Dodam że co prawda mineły dopiero 4 dni od wymiany ale wcześniej opisywane szarpania na razie ustapiły.

Comment

Szarpania ustały bo masz dobrze ustawioną instalację na Valtekach też dałoby się zrobić, alle niedługo znów by się rozregulowały. Poza tym, teraz wiesz, że silnik dostaje dobrą dawkę paliwa.

Jakieś szarpania mogą kiedyś się powtórzyć, bo osprzęt też się zużywa, alle wtedy powinna wystarczyć regulacja

Comment

Working...
                      X