Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Pytanie w sprawie lpg.

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Pytanie w sprawie lpg.

Witam, jak w temacie, zawsze wchodziło mi 40 litrów gazu, czasem 38litrów ale to nic. Ostatnio zalałem właśnie 38 litrów gazu, zrobiłem na tym 466 km, wracam z pracy czułem już, że brakowało gazu i nagle mi się wyłączyło auto. Przełączyłem na benzynę, zapaliłem i pojechałem do domu. Następnego dnia pojechałem zalać gaz i weszło tylko 32 litry, strasznie mnie to irytuje, czy ktoś wie co to może być za przyczyna? :P

Nie jest to sekwencja tylko jeszcze zwykły gaz, nigdy nie było żadnych problemów na tym zwykłym gazie tylko teraz coś za mało tych litrów weszło..

Proszę o pomoc.

trzeba sprawdzić pływak w baku może się zawiesił

Comment

może padło zasilanie na elektrozaworze a po jakiejś chwili wróciło, kiedy jechałeś na benzynie...? może reduktor pada i przy mniejszym ciśnieniu (mniejsza objętość = spadek ciśnienia) nie nadąża z odparowywaniem gazu...?

A propos pływaka, to moim skromnym zdaniem nie ma on nic do rzeczy jeśli chodzi o brak/odcięcie gazu. Przecież pływak służy jedynie do podawania informacji o poziomie lpg w butli...

Comment

Reduktor był wymieniany gdzieś z 3-4 miesiące temu także nie możliwe, że coś przez reduktor. Ja na benzynie jeżdżę tylko gdy mi braknie gazu. No i czasem, żeby przepalić A tak to tylko LPG. No ale zasilanie może mieć coś związanie z ilością litrów jak tankuję?
        Chodzi mi tylko , o co chodzi z tym, że weszło mi przy tankowaniu tylko 32 litry skoro zawsze wchodzi 40

Comment

nie ma rzeczy niemożliwych :P zgodzę się, że mało prawdopodobne, alle nie niemożliwe. Mi nowy reduktor padł po około 3-3,5 tys km z powodu mocno zanieczyszczonego gazu...

albo miałeś te 8 litrów w butli, albo na stacji mieli ustawione na dystrybutorze inne ciśnienie odbicia ewentualnie może to wina wielozaworu przy butli (alle tego w ogóle nie umiem bardziej rozwinąć bo nie znam konstrukcji i zasady działania tego elementu).

Comment

Może faktycznie coś było na dystrybutorze na stacji bo jak ja tankowałem to akurat podpięła się cysterna z gazem i zaczął tam tankować więc może faktycznie to coś z tym związane

Comment

Working...
            X