Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

do 2 tys obr. łapię czkawkę na LPG

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• do 2 tys obr. łapię czkawkę na LPG

Witajcie,
    dziś jadać A2 wyjeżdzając z Warszawy zauważyłem , że na każdym biegu poza 1 i 5 tak jakby łapał czkawkę na LPG i mocniej szarpał kilkukrotnie. Powyżej tychże obrotów problem znika i jazda oraz przyspieszenie jest płynne. Obroty jałowe trzyma bdb. Co może być powodem takiej przypadłości?
    Instalacja IIgen. Filtr LPG wymieniony 13 tys. km temu.
    EX Civic FN1
    EX Civic ED7
    EX Civic EP2
    EX Civic FD7 FL
    EX Civic FN2
    EX Civic FG1
    EX Civic FD7
    EX Civic EM2
    EX Accord CL3
    EX Accord CG8
    EX Civic MB6
    EX Civic MB4
    EX Civic MB2

Mialem podobny problem w poprzednim aucie. Pojechalem do gazownika, powiedzialem w czym rzecz, stwierdzil ze na instalacjach 2 gen takie objawy poprostu sie reguluje.Maksymalna dawke gazu wystarczy obnizyc na nizsze obroty. Nie wiem czy dobrze opisalem Po odpowiedniej regulacji bylo wszystko wporzadku.Warto zaznaczyc ze spalanie nie wzroslo.

Comment

W takim razie pozostaje zrobić regulacje i może pokuszę się o wymianę filtra LPG bo w sumie niedługo przydałoby się to zrobić, a korzystając okazji można zrobić to wcześniej - nie zaszkodzi.
      EX Civic FN1
      EX Civic ED7
      EX Civic EP2
      EX Civic FD7 FL
      EX Civic FN2
      EX Civic FG1
      EX Civic FD7
      EX Civic EM2
      EX Accord CL3
      EX Accord CG8
      EX Civic MB6
      EX Civic MB4
      EX Civic MB2

Comment

Temat założyłem jakiś czas temu. Po zdiagnozowaniu przez siebie samego problemu okazało się , ze przewody WN były nie do końca dociśnięte. To było powodem łapania "czkawki" przez auto. Także problem rozwiązał się bez interwencji specjalistów i pieniądze się uleżały. Od tego momentu nic niepokojącego się nie dzieje.
        Pozdrawiam.
        EX Civic FN1
        EX Civic ED7
        EX Civic EP2
        EX Civic FD7 FL
        EX Civic FN2
        EX Civic FG1
        EX Civic FD7
        EX Civic EM2
        EX Accord CL3
        EX Accord CG8
        EX Civic MB6
        EX Civic MB4
        EX Civic MB2

Comment

Witam, od wczoraj w moim ufo zuważyłem że na gazie auto podczas dodawania gazu od czasu do czasu szarpie (nie wiem czy to to samo o czym wy piszecie tzn. czkawce bo nie wiem na czym ona polega) mi dokładnie szarpnie autem, co to może być czy może to być wina wtrysków ostatnio na przegladzie gazownik powiedział że jeden wtrysk już dzwoni.

Comment

Working...
          X