Witam.Zastanawiam się nad załozeniem LPG do civic 1.6 5D z 2005 roku.Auto kupiłem niedawno z przebiegiem 212tyś. i mam zamiar nim z pięć lat pojeżdzić.Przebieg roczny to z 10tyś przeważnie 7km do pracy w jedną stronę i latem kilka dłuższych wyjazdów.Polecana instalka BRC Sequent 24 to koszt u mnie 2700 z lubryfikacją.Teraz pali mi około 8l (krótkie odcinki)benzyny ,tak liczę że około dwa lata potrzeba na zwrot kosztów instalacji.Teraz Pb 5.40 a gaz 2.20 to co myslicie ,zakładać?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Czy zalożyć lpg do civic 1.6 z 2005 r
Collapse
X
-
trudna sprawa, ilość km robionych na rok sugeruje że nie, nie warto. Do tego strata wartości auta, nie wiesz jak z łożyskami skrzyni biegów? a to wydatki podobnego rzędu. Dodatkowe opłaty za utrzymanie instalacji LPG droższy przegląd techniczny, i regularna diagnostyka Instalacji. Do tego koszty eksploatacyjne, jak szybsze zużycie układu wydechowego spowodowane instalacją LPG (skraplanie się H2O), lubryfikator nic nie da jeśli już gniazda zaworowe mają swój przebieg ponad 200tys.
Ja osobiście bym nie zakładał, ale nie powiem że masz tego nie robić, chciałem poddać pod rozwagę to co napisałeś. Przebieg trochę mały jak na decyzję o LPG minimum to 15 tys. rocznie, bo koszty których nie widać ... uzupełnią Ci wydatki na których zaoszczędziłeś ... a tylko roboty z wszystkim będziesz miał po pachy ... wynik bilansowy będzie na zero lub minimalny zysk.Kierownik Działu Diesla
-
Myślę że przy Twoim trybie jazdy nie warto zakładać. Za mało kręcisz kilometrów i za krótkie dystanse. Sekwencja, bo innych instalacji nie polecam, potrzebuje średnio rozgrzanego silnika żeby się przełączyć. Z mojego doświadczenia wiem że są to temperatury najlepiej między 30-40 stopni. Aby rozgrzać auto w lecie do takiej temperatury wystarczy krótki dystans. W zimie może się jednak okazać że gaz przełączy się dopiero po przejechaniu 2-4 km a do pracy masz 7 km. Widzisz? Może się okazać że połowę trasy jedziesz i tak na benzynie i z oszczędności nici. Przy gazie kluczowe są dystanse do pokonania jednorazowo inaczej się nie opłaca.
Comment
-
Koszt instalacji = 2700PLN
spalanie PB srednio 8 l/100 w miescie
gazu spali mysle w granicach 11l/100km (nie wzialem tego z kosmosu, opieram sie na analizie swojego auta)
8x 5.4 = 43.20
11x = 2.30 (ceny na dobrych stacjach) = 25.30
43.20-25.30 = ~18PLN na 100KM Dolicz srednio raz w miesiacu tankowanie PB za 30 - 40 PLN gdyz zanim silnik zlapie temperature i sie przelaczy chwili pojedzie na PB.
Skala roku czyli podane przez Ciebie 10kkm: teoretycznie powinienes zaoszczedzic rocznie 2160PLN +-.
Przedwczoraj pytalem w Krk u jednego z bardziej polecanych gaziarzy. Pelna instalacja STAG to koszt w granicach 2500-2700PLN
jak planujesz pojezdzic autem dluzej a wiesz ze jest w dobrej kondycji to nie wiem czy to jednak sie nie oplaci.
Teraz jak jest cieplo to sie szybciutko przelacza ale w zimie to bedziesz spalal duzo wiecej PB niz normalnie o czym wpomina juz wyzej Joe.
Musisz sam sobie policzyc wszystkie za i przeciw i zdecydowac czy masz niecalo 3k na ulokowanie.The 1st. - EJ9
The 2nd. - ES7
The 3rd. - FD7
The 4th. - CU2
------------------------------------------------------------------
------------------------------------------------------------------
Comment
-
To i ja się dołączę, po zmianie silnika najpierw zupełnie odłączyłem gaz a potem wszystko powyjmowałem łącznie z butlą, wszystkimi przewodami itp. Przy przebiegu ok 10tyś rocznie nie jest to opłacalne, kiedyś artykuł czytałem w auto świat czy tym podobnym czasopiśmie i też nie za bardzo uznali za opłacalne wsadzenie instalacji lpg przy małych przebiegach, częściej wymieniasz przewody, świece na droższe bo lpg, przegląd droższy, serwisowanie lpg też dochodzi systematycznie, niby jakieś oszczędności by się uzbierały nie duże ale przy takich przebiegach sporo na nie by czekać, ja robię troszkę więcej i nie mam w planach zakładać lpg. Ale decyzję każdy musi podjąć sam
Comment
-
ja bym zakładał o ile chcesz tym autem pojezdzic z 3-4 lata a koszty roczne sa wieksze o 62zł przeglad przeglad gazu ja place 110zł też mam brc ale w innym aucie niż honda z tymi kablami to w hondzie miałem je ponad 220tyś i były ok a 60 tyś na lpg zrobiłem swiece tylko wymieniałem co 20 zamiast co 40 tyś ale koszt 40zł tak samo regualcja zaworów co 20tyś 50złwiec rocznie jak jezdzisz 10tys to masz 62+110+20+25=217zł na rok różnicy a paliwa tankowałem za 40zł na miesiac wiec na rok za ok 500zł policz sobie to wszystko albo wejdz na kalkulator lpgLast edited by jump23; 06-06-2013, 19:12.
Comment
-
i jeszcze problemy Check Engine na takich krótkich dystansach - form jest pełne od takich tematów. Pozatym sondy lambda też treba doliczyć, bardzo lubią siadać jak sie założy po 200tys km lpg tak e 400-500zł na sondę jeszcze a są 2 szt.Kierownik Działu Diesla
Comment
-
Kupiłem to auto myślę w dobrym stanie i dużą przyjemność daje mi nim jazda i chciało by się nim jak najwięcej jezdzić ale niestety cena Pb myśle będzie mnie powstrzymywac.Nie miałem jeszcze okazji pokonywać długich tras ale jesli uda mi się osiągnąc 6l/100 to myslę że przy bardzo spokojnej jezdzie a przecież nie po to kupiłem Vtec żeby go nie używać .Mam też obawy czy LPG nie pozbawi mocy to auto-tu dochodzi jeszcze sprawa cz wybrac BRC-drogie wtryski czy np.Stag 4 prostszy w obsłudze ,czesci tansze.Wiem że w okresie zimowym nie będzie oszczędnie ale teoretycznie to tylko 3-4 miesiące .
Comment
-
Dobrze zestrojona sekwencja powinna być bardzo zbliżona osiągami do benzyny. Oczywiście pamiętaj że LPG nie uwalnia Cię od problemów z PB (o pilnowaniu żeby się pompa paliw nie zatarła mówię czyli nie jeździmy na rezerwie a bak najlepiej do połowy zalany żeby nie zardzewiał).
Comment
-
no tak paliwka musisz mieć zawsze min 1/4 baku a na miesiąc za 40-50zł swobodnie ci wystarczy ja zawsze odpalam auto i czekam az sie przelaczy na lpg i dopiero ruszam bo pierwsze kilometry auto najwiecej pali a po co tracic paliwo jak mozna poczekac chwile i jechac na lpg
Comment
-
Chłopaki dobrez piszą musisz sie dobrze zastanowic. Ja ten dylemat tez mam bo przebiegi bede miał podobne ok. 10 tys rocznie wiec cena instalacji ,kosztów servisu tak naprawde bedzie wysoka . Nie wiem jak ty ale ja pojezdze troche i zobacze czy jest sens.
pozdrawiam
Comment
-
Czytałem już bardzo dużo opinii o LPG w Hondach na różnych forach i wniosek jest taki że podstawa to bardzo dobrze dobrana ,wyregulowana instalacja wtedy problemy raczej nie występują.Wszyscy ostrzegają przed wypalaniem gniazd zaworowych ale mam nadzieję że przebieg jaki planuję zrobić do momentu sprzedaży nie zruinuje mocno sinika.Myślę że jeżdząc na tanim paliwie mniej bym kalkulowal czy opłaca mi się jechać gdzieś dalej.Zresztą przez 6 lat jezdziłem Civic VI w 1.4 na Lpg i nic powaznego się nie dzialo.Tym 1.6 się fajnie jezdzi bo auto ładnie ciągnie ale niestety używanie V-tec to mocno zwiększone spalanie ,oszczędnie wydaje się jest na 2tyś obrt. ale to żadna przyjemnośc z takiej jazdy.
Comment
Comment