Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jaka instalacja LPG?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Jaka instalacja LPG?

Witam, tydz temu stalem sie szczesliwym posiadaczem Hondy Civic VI 1.4 LPG i tu nasowa sie pytanie, a mianowicie jaka mam instalacje LPG? zabardzo sie na tym nieznam, znajomy mowil, ze sekwencja no ale niewiem sam... daje zdjecia faktury z lpg moze sie ktos zna i rozszyfruje co mam w swoim aucie
    Załączone pliki

IMG243.jpgIMG244.jpg

jeszcze dodaje 2 foty silnika

moze dojdzie ktos jaka mam instalacje lpg albo gdzie to sie sprawdza...

Comment

masz sekwencyjna instalacje lpg redukor alaska at09 popularny do aut o mocy do 130km też mam taki, wtryski nie wiem jakie masz ale to powinno pisac na nich możliwe że valteki bo one mają kolor czerwony komputer

Comment

dzieki kolego za odpowiedz, moze mi jeszcze napiszesz ile mniej wiecej spala gazu na takiej instalacji civic VI 1.4 90km

Comment

mi pali ok 8-8,5 litra przy jeździe normalnej żaden ecodriving czasem dosyć szybka jazda na autostradzie powyzej 150 pali ok 9 litrów tak samo przy maksymalnej predkości oczywiście ja mam 1.4 d14a8 tam jest krótka skrzynia s40 jak masz skrzynie s20 to mniej bedzie paliła ale nieznacznie

Comment

W VI motor 1.4 90KM mam instalacje z mikserem. Rekord jaki mi sie udalo uzyskac to 7.45 w lecie na trasie ekstremalnie oszczedna jazda bez palowania do 90km/h

A normalnie to jak Jump pisze w trasie kolo 8,5 litra, natomiast jak jezdze tylko po miescie to nie ma opcji zeby zejsc ponizej 10l korki to jest mega pochlaniacz paliwka.

PS.
            Jak niedawno kupiles autko i nie wiesz co z instalacja robil poprzedni wlasciciel to nie zaszkodziloby podjechac do gazownika i ja wyregulowac.
            The 1st. - EJ9
            The 2nd. - ES7
            The 3rd. - FD7
            The 4th. - CU2
            ------------------------------------------------------------------

Comment

dzieki koledzy za odpowiedz tak jak kolega pisze na dniach pojade do gazownika

Comment

witam, Kolego.

Nie umiem rozpoznać tych wtrysków, lecz bardzo prawdopodobne, ze są to Valtek'i, jak pisał jump23. Jest to sprzęt tani i (niestety) awaryjny - lubią dość szybko się rozkalibrować (po kilkunastu tysiącach kilometrów), lecz bardzo często zakładany ze względu na cenę (na alledrogo ok 130 zł/4 szt a polecane przez dobrych monterów np Hana 2000 kosztują ponad 400 zł za 4 szt). Przekłada się to później na problemy z ustawieniem instalacji i koniecznością naprawy głowicy - rozkalibrowane wtryski nie podają właściwej ilości gazu, co powoduje zasilanie silnika zbyt ubogą mieszanką i w efekcie wypalaniem gniazd zaworowych i innymi problemami. Jeśli chcesz dowiedzieć się czegoś więcej na temat LPG, odsyłam Cię na www.lpg-forum.pl - tam są fachowcy od tego tematu. Ja 2 tyg temu załozyłem sobie gaz do 5d z 2000 roku, 133 tys km, zapłaciłem 2900. I jestem zadowolony, pali ile trzeba i jeździ jak na PB.

Pozdrawiam

Comment

Koledzy moi LPGowcy.

Nie bede zakładał nowego temtu dla malego pywania wiec pytam tu:

Pytanie do tych co ogarniają albo mają instalację II generacji i silniki z pionowa przepustnicą np. D14Z2. Chodzi o to jaką średnicę powinien mieć mikser i ajk to mniej więcej wygląda u was. Zdjęcia byłyby dodatkową pomocą. Gdyż mi się wydaje, że mój mikser jest ciut za wąski.

Z góry dzięki za odpowiedzi.

Pozdro
                  The 1st. - EJ9
                  The 2nd. - ES7
                  The 3rd. - FD7
                  The 4th. - CU2

Comment

Working...
                  X