Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

D16Y3 1995 rok jaka instalacja gazowa

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• D16Y3 1995 rok jaka instalacja gazowa

Witam, mam pytanie odnośnie rodzaju instalacji LPG do mojej Hondy. Pojemność 1.6 silnik D16Y3. Chodzi mi o to czy na tańszej instalacji III generacji auto będzie się sprawowało dobrze czy niezbędna jest sekwencja. Jak to wygląda w praktyce? Z góry dzięki za odpowiedź.

Panowie z serwisu zaproponowali mi sterownik Stag 4. W związku z tym mam pytanie jaki reduktor, wtryski i filtr do tego tak żeby to wszystko razem dobrze chodziło.

Comment

to zależy ile chcesz wydać reduktor to tomasetto pewnie są dosyć tanie dobre a wtryski to różnie omvl, valtek, chyba że coś lepszego np hana, matrix filtry są standardowe

Comment

Mam ten sam silnik D16Y3, tylko z 1996r . Od kwietnia mam założoną sekwencję i na razie zero problemów. Sterownik Stag-4, wtryski Valteka a reduktor Tomasetto.

Comment

Z ciekawości zapytam jak się kształtuje spalanie na LPG? Wiem że to zależy od wielu czynników ale pytam orientacyjnie czy dużo więcej niż na BP?

Comment

Przy codziennej podróży żony do pracy tj. 4 km i po 5 godzinach po powrocie do domu czyli kolejne 4 km (ewentualnie w między czasie zakupy ) czyli w sumie na silniku nierozgrzanym spala około 10 l lpg

Comment

Jestem na tym samie etapie poszukiwań.Przegladajac fora przekonałem się jednak do BRC z lubryfikatorem tu masz link https://lpg-brc.pl/pdf/folder_sequent_24_11.pdf koszt instalacji całości 3200,00, gwarancja 2 lata .Lubryfikator wymagany z uwagi na dosc słabe gniazda zaworowe i smarowanie dodatkowe zalecane

Comment

A co sądzicie o instalacji Stella Polare z wtryskami I-Plus?? Koszt 2300zł.

Comment

Working...
                X