Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

lpg civic kombi

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• lpg civic kombi

Witam
    Posiadam HONDA CIVIC KOMBI AERODECK 1999r 1.4 90km zastanaiwam sie nad gazem poniewaz pali mi 10l/100km przejechane ma moja hania 114tys co byscie polecali bo slyszalem rowniez ze hondy nie lubia gazu. Nie wiem dlaczego tak duzo mi pali ten samochodzik mysle nad sprawdzeniem go w stacji w hondzie czy lepeij podjcechac do jakiegos normalnego mechanika :P., Dziek za odpowiedz pozdraiwam

Pali zdecydowanie za dużo Możesz podjechać do "normalnego" mechanika (będzie dużo taniej) byleby ogarniętego w japończykach. Sprawdź w jakim stanie masz filtr powietrza.

Instalację LPG możesz założyć ale jakąś dobrą sekwencję.
    Honda Civic MB2 2000r. liftback 5D. D16W4

http://www.civicforum.pl/showthread.php?t=20077

Comment

zgadzam sie sekwencja rozwiaze problem a 10 to sporo posprawdzaj filtry swiece regulacja zaworów

Comment

dzieki filtry itp wymienailem 6miesiecy temu podjade do mechaniki i pozneij dam znac co bylo przyczyna pozdro

Comment

Tak jak mowilem odwiedzilem dzis mechanika, sprawdzil mi sonde miernikiem i tyle powiedzial ze jest dobra oraz zapytal gdzie tankuje jak mu powiedzialem ze na BP to kazal mi sprobowac na statoilu ze niby lepsze paliwo a jak bedzie tak samo to wtedy wpasc i juz sprawdzi dokladniej o co kama ;PPPP a no i jeszcze kazal przyuwazyc jak dlugo idzie na ssaniu. Jak bede wiedzial cos wiecej to dam znac

Comment

wiec tak problem rozwiazany przyczyna bylo zle zamontowanie przez mechanika tarczy oraz klockow hamulcowych lub przez sol na drodze poprostu szczeki hamowaly i prawie cale sie wydarly ;p pozdrawiam teraz hania pali 7l /100

Comment

Working...
            X