Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

brak mocy

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• brak mocy

Witam!
    Otóż problem mam następujący, generalnie to auto traci moc/jest mułowate pow 100 km/h. A co zabawniejsze to problem zaczyna się pojawiać pod dłuższej jeździe. Jako, że dziś niedziela to postanowiłem się wybrać za miasto i spore było moje zdziwienie gdy Hanka rozpędziła się tylko do 130 km/h, niestety powrót do domu był już tylko na benzynie, gdyż na gazie silnik mulił już pełnym zakresie obrotów i zaczął szarpać. Po przełączeniu na benzynę problem całkowicie znika.
    Instalacja to Stag4 + Scorpion mini + MagicJet'y. Wymienione kable Wn, kopułka, świece , ustawione zawory.
    Może ktoś z was miał podobne przygody i zna przyczynę?

Filtry wymieniałeś ostatnio ? Ja bym się podłączył pod komputer i zobaczył jak ciśnienie wygląda.

Comment

Podobnie mialem ale w innym aucie, okazalo sie ze to wina filtra

Comment

Zbyt uboga mieszanka gazu!!!
        Ja tez tak mialem i zwiekszylem sobie doplyw gazu i roznica byla ale tez spalanie wieksze.
        No niestety cos za cos

Comment

Dobra panowie, byłem u gazowników i wszystko jasne. Powodem całego zamieszania były ... za małe dysze:| Dysze zostały rozwiercone z 1.5 do 2.0 [mm] i problem zniknął

Comment

Czytałem kiedyś o magicach i podobnej przyczynie ale nie pomyslalem ze ktos po prostu zle je dobrał

Comment

Working...
            X