Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Dusi się na benzynie na zimnym silniku

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Dusi się na benzynie na zimnym silniku

mam problem kiedy rano odpalam auto i chodzi na benzynie to zanim złapie temperature to ciężko nim przyśpieszyć jakby się blokował ok 2,000 obr. wciskam gaz ale go dusi, a po nagrzaniu do odpowiedniej temperatury przełącza się na gaz i potem już smiga wszystko jak należy.

myślałem o wymianie filtra paliwa czy mogłoby pomóc, chyba że ktoś miał taki problem i powie mi co jest padnięte u mnie

mój silnik: D15B2- 1,5 v16 + GAZ 1993r. LSI
    civic V-gen

po nagrzaniu na benzynie też dobrze chodzi w sumie tak jak na gazie tylko że czasami obroty skaczą ale chyba tylko jak gaz się skończy i przełącze z gazu na benzyne. problem jest tylko na zimnym silniku. jak sprawdzić wtryski? w sumie działać muszą skoro jeżdzi ale czy prawidłowo działają to nie wiem jak sie sprawdza? czy da się to samemu sprawdzić? prosiłbym opis jakby co.

Comment

Osobiście na początek sprawdziłbym układ zapłonowy (świece -> przewody WN -> aparat zapłonowy), MAPsensor i jego podciśnienia.

Comment

po odpaleniu na zimnym włącza się ssanie ok 1,5tys obr i jak ruszam czy zmieniam biegi to szarpie i buja się do 2tys obr a jak daje wiecej gazu to go dusi a jesli łagodnie trzymam gaz to po jakims czasie rozpędzi sie do 2,5tys obr nawet wiecej nieraz i tak jade znaczy się tocze do przodu max 80/h dopuki temp. nie zacznie wzrastać. dzieje się tak od ponad pół roku wcześniej mi to nie przeszkadzało bo było ciepło i po odpaleniu chwile chodził na ssaniu i zaraz było dobrze a teraz jest gorzej bo trzeba z 5km przejechać zeby się zagrzał. na wiosne padła mi cewka(brak iskry było) i wymieniłem w aparacie zapłonowym nową cewke i palec i po tym auto chodzi ale ten problem się nie poprawił więc aparat jest wporządku a świece i kable nie wiem..

Comment

ok sprawdze dzięki, a póki co wymienie na początek filtr paliwa bo juz kupilem

Comment

Working...
          X