witam. Problem mam z gazem.Jest to instalacja zwykla.Wymienialem ostatnin krokowca bo mialem problem falujacymi obrotami.Dopoki mam duzo gazu to jest ok ale jak wykorzystam 3/4 gazu w butli to samochod gasnie na wolnych obrotach i faluja obroty
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
gasnie przy prawie pustej butli
Collapse
X
-
Na reduktorze najprawdopodobniej jest zbyt mocno skręcone ciśnienie. Poza tym podjedź do gazownika o ile sam nie masz takich możliwość, żeby ustawił Ci poprawnie instalację bo jazda na zbyt ubogiej mieszance powoduje wypalanie gniazd zaworowych.
Jak masz w ogóle rozwiązaną tą instalację? Jest jakiś komputer co nią steruje, czy sterowanie odbywa się tylko za pomocą śrub?
-
bylem u gazownika i ustawiam cos tam na kompie.ale byl jeszcze stary krokowiec.Teraz mam nowego i odlaczalem akumulator na dluzsza chwile(reset pelny)stawienia mogly sie skasowac? co do elektroniki to nie mam pojecia...Last edited by zciwo; 13-10-2009, 22:21.
Comment
-
Potrzebna tu jest ewidentnie regulacja gazu, tylko u człowieka który się zna na tym. Według mnie ciśnienie na reduktorze jest zbyt małe. Poza tym LPG nie wyjeżdża się do końca.
Z paliwem jest tak że kończy się nagle (jest lub go nie ma) natomiast z gazem jest inaczej im bliżej dna tym ciśnienie w układzie staje się mniejsze. Na LPG da się chwilę jechać gdy się już kończy - "lekko muskając" pedał gazu. Na noPb w momencie zgaśnie.
Comment
-
Zamieszczone przez analyzer64 Zobacz postaPoza tym LPG nie wyjeżdża się do końca.
Tak, wiem o tym. Tutaj zostało do wyjechania jeszcze ok. 100km, więc całkiem sporo. Chyba, że teraz pali 11l to może już być mało tego gazu.
Dzięki za odpowiedź. Przejadę się do mechaniora i zobaczymy
Comment
-
Co do butli i jej pojemności - przykładowo: do butli 50L nie wlejemy dokładnie 50L. Gaz przy wyższych temperaturach zwiększa swoją objętość, stąd zastosowanie zaworu bezpieczeństwa, który "odbija" mniej więcej w momencie, gdy butla napełniona jest w 80%.
Co do spuszczania syfu z reduktora - tak można to zrobić ale podejrzewam że to nie rozwiąże problemu autora tematu.
Comment
Comment