Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

gasnie przy prawie pustej butli

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• gasnie przy prawie pustej butli

witam. Problem mam z gazem.Jest to instalacja zwykla.Wymienialem ostatnin krokowca bo mialem problem falujacymi obrotami.Dopoki mam duzo gazu to jest ok ale jak wykorzystam 3/4 gazu w butli to samochod gasnie na wolnych obrotach i faluja obroty
    Szukasz instrukcji do Hondy Civic VI? Zajrzyj w paszczę chomikowi

Na reduktorze najprawdopodobniej jest zbyt mocno skręcone ciśnienie. Poza tym podjedź do gazownika o ile sam nie masz takich możliwość, żeby ustawił Ci poprawnie instalację bo jazda na zbyt ubogiej mieszance powoduje wypalanie gniazd zaworowych.

Jak masz w ogóle rozwiązaną tą instalację? Jest jakiś komputer co nią steruje, czy sterowanie odbywa się tylko za pomocą śrub?

Comment

bylem u gazownika i ustawiam cos tam na kompie.ale byl jeszcze stary krokowiec.Teraz mam nowego i odlaczalem akumulator na dluzsza chwile(reset pelny)stawienia mogly sie skasowac? co do elektroniki to nie mam pojecia...
      Last edited by zciwo; 13-10-2009, 22:21.

Comment

Potrzebna tu jest ewidentnie regulacja gazu, tylko u człowieka który się zna na tym. Według mnie ciśnienie na reduktorze jest zbyt małe. Poza tym LPG nie wyjeżdża się do końca.

Z paliwem jest tak że kończy się nagle (jest lub go nie ma) natomiast z gazem jest inaczej im bliżej dna tym ciśnienie w układzie staje się mniejsze. Na LPG da się chwilę jechać gdy się już kończy - "lekko muskając" pedał gazu. Na noPb w momencie zgaśnie.

Comment

Zamieszczone przez analyzer64 Zobacz posta
          Poza tym LPG nie wyjeżdża się do końca.

Tak, wiem o tym. Tutaj zostało do wyjechania jeszcze ok. 100km, więc całkiem sporo. Chyba, że teraz pali 11l to może już być mało tego gazu.

Dzięki za odpowiedź. Przejadę się do mechaniora i zobaczymy

Comment

Podepne sie.
            Z czego moze wynikac ze do butli 42 L, gdzie powinno wchodzic ok 37 L, nie udalo mi sie jeszcze nidgy wlac wiecej niz 32 L, mimo ze pare razy jezdzilem tak dlugo na gazie az popiskalo i przelaczyl sie na benzyne?

Comment

Z tą najtańszą instalacją lpg to normalka.....muszą być jakieś problemy. Ale oczywiście regulacja raz na jakiś czas jest wskazana.

Comment

Ja mam butlę 34l i wchodzi 28l, to tak na marginesie. U mnie gdy kończy się butla po prostu tak jak ostatnio nie chciał się wkręcić na wyższe obroty do 4000 szedł normalnie a potem jak wskazówką o ścianę i dalej ani drgnie.

Comment

Co do butli i jej pojemności - przykładowo: do butli 50L nie wlejemy dokładnie 50L. Gaz przy wyższych temperaturach zwiększa swoją objętość, stąd zastosowanie zaworu bezpieczeństwa, który "odbija" mniej więcej w momencie, gdy butla napełniona jest w 80%.
                  Co do spuszczania syfu z reduktora - tak można to zrobić ale podejrzewam że to nie rozwiąże problemu autora tematu.

Comment

Working...
                  X