Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Problem z gazem

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Problem z gazem

Cześć
    od jakiegoś czasu mam problem z zagazowana Honia, a konkretnie spadają obroty na gazie, ale po kolei.
    Mój silnik to d14a3 z wyciągniętą zwężką. Problem pojawia sie podczas zatrzymywania, lub wrzucania na "luz", wówczas auto na gazie spada z obrotów i strasznie zamula. Normalnie odpalając chodzi równo i bez problemów. Dodam, że na benzynie nie ma z tym żadnych problemów. Dlatego dzisiaj wybrałem się do gazownika, który stwierdził, że to przez pęd powietrza, które dostaje się pod maskę. Dlatego wyciągnął oryginalną rurę doprowadzająca powietrze do przepustnicy i wstawił tylko mały 20 cm kawałek tak zakrzywiony, aby powietrze gdy samochód toczy się na luzie nie dostawało się "od tak" przez przypadek, dodatkowo zaklejając do połowy taśma izolacyjna ! Samochód kupiłem juz z instalacja gazowa 2 generacji i wg tego mechanika, wszystkie 2 generacje zachowują się w ten sposób. Zostałem skasowany na 60 zł, a problem dalej istnieje. Dodatkowo jest znaczący spadek mocy, tak na benzynie, jak i na gazie. IMO nie po to kiedyś była wyciągana zwężka na przepustnicy, żeby teraz dolot powietrza miał średnice mniejsza o 50 %. Co Wy sądzicie o tej sprawie i czy miał ktoś podobne problemy z lpg

Pozdrawiam

Kolego najpierw to sie przedstaw w odpowiednim dziale a pozniej omijaj tego szpeca szerokim lukie i poszukaj kogos normalnego

Comment

https://www.civicforum.pl/przedstaw-...html#post68481 jeszcze raz witam

Comment

:/ sorki. tez mam zalozony gaz ale raczej ci nie pomoge tak samo jak ten mechanik

Comment

Wyczyść silniczek krokowy i przepustnice - może pomóc

Comment

zatkanie czesciowe dolotu powietrza poprawi ale tylko wrazenie, na pewno sie troche zamuli i wzrosnie zuzycie gazu,poprzez stworzenie wiekszego oporu przepływu.
            kiedy wymieniany był filtr gazu?była przeprowadzona regulacja gazu?

Comment

Filtr gazu wymieniłem tydzień temu, no a wczoraj podczas tych przeróbek była także regulacja

Comment

tak czy siak za duzo powietrza dostaje

Comment

ale nie ma możliwości tego wyregulować, bez paprania taśma klejaca i tego typu dziwnych zabiegów ?

Comment

witam,
                    też miałam takie problemy, poczytaj mój post --->
                    "za niskie obroty, nie jedzie na gazie -manka_84 02-09-2009 09:50 "

Comment

Masz coś takiego jak filterek od gazu kosz koło (4-7zł) trzeba go wymienić bo inaczej się dusi a jak nie to podjechać do fachowca niech CI ustawi obroty na gazie bo masz za niskie

Comment

Miałem to samo ale w 1.3, podczas jazdy gdy puszczalem na luz to auto gaslo... zrobilem nastepujace rzeczy : czyszczenie krokowego, regulacja zaworó i najwazniejsze - porządną regulację... chyba to ostatnie mialo na to najwiekszy wplyw bo juz jest ok. Musisz poprostu trafic na dobrego gazownika zeby sie z hania pobawil...
                        Życie jest za krótkie, żeby jeździć dieslem...

Comment

to samo zaczęło sie dziać też na benzynie, wiec zaraz zabieram sie za krokowy

Comment

Working...
                          X