witam gwert09, czytalem w innym forum , moze masz zawalony moduł zapłonowy ktory nie daje prawidlowej iskry?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Brak mocy 1.5 v-tec z LPG
Collapse
X
-
szukalem i nie moge znalesc link, moze byc uszkodzony moduł ktory nie daje przyspieszac zapłon, trzeba sprobowac zmienic moduł u kogos bo kupic nie warto bo kosztuje okolo 400 zł, ja tez chcialem podmienic modul ale nie mam znajomych ktory ma taki sam samochod jak moj, wczesniej wymienilem cała przepustnice i nie nie pomoglo, pompa paliwa tez kiedys zmienialem i nic, tez zmienialem aparat zapłonowy ale nie było modułu i nic nie pomogło, wiec dostało moduł ? mysle ze napewno moduł, sprobuj ktos ma niech zmienic, tez cały wydech wymienialem i nic
Używaj funkcji edit
napisales wczesniej, nie czytalem to bo wykasowal bo mam za duzo nie przeczytane wiadomosci hmnLast edited by Tomo1; 14-10-2009, 22:50.
Comment
-
bardzo mozliwa sprawa ze to moduł bądż cewka, nie wiem jaki to numer silnika ale w hondach lubi poleciec moduł i cewka albo osobno, wiem sam po sobie bo juz 2 razy wymieniałem moduł i cewke. ja mam d15b2, cewke kupiłem za 80 zł a moduł 200zł, czesci nowe, jak kolega mówi najlepiej od drugiego auta przełożyc aparat zaołonowy bo po co rozkręcac zeby sam moduł przełozyc, wtedy wyjdzie czy jest dobry czy nie.
Sebastian moje GG 10836239 masz problem to pisz lub dzwon 604-593-463
Remonty główne silników, specjalizacja Honda civic, inne hondy również, zostawiasz auto do naprawy a odbierasz gotowe do jazdy, czesci jakich tylko zechcesz firm, ja zakładam tylko najwyższą półkę ale na życzenie mogą byc inne
Comment
-
No wlasnie problem w tym ze nie znam nikogo kto ma civica v gen wiec za bardzo nie mam jak tego wymienic :/ a numer silnika tez juz nie pamietam db15... ( z jednym walkiem rozrzadu i 8 zaworami)
PS Dzisiaj przejechalem nim km, po paru minutach postoju chcialem go ponownie odpalic. Za pierwszym razem slychac bylo ze idzie rozrusznik jednak silnik nie chcial odpalic, nastepnie parokrotnie chcialem uruchomic silnik i...cisza - nic sie nie dzialo, jedynie lampki z konsolki gasnely. Po paru probach udalo mi sie uruchomic silnik. Nie zwracalem na to uwagi bo dotad moze raz na miesiac mialem sytuacje, ze silnik nie chcial odpalic(tzn rozrusznik szedl ale silnik nie chcial odpalic) i to zawsze w sytuacji gdy przed chwila samochod byl w uzyciu.Last edited by Gość; 18-10-2009, 18:38.
Comment
Comment