Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

czy reset kapa po montazu stozka z silnikiem na gaz

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• czy reset kapa po montazu stozka z silnikiem na gaz

witam. koledzy mam pytanko mam civa d15b2 16v gaz i mam zamontowany stozek od 2 dni i na bendzynce smiga lepiej ale na LPG jak by dostawał za duzo powietrza i troche zamula. co mam zrobic zeby na gazie smigał rowniez dobrze??? czy reset kapa pomoze rowniez na gaz czy nie obejdzie sie bez wizyty u gazownika???

zaraz po załozeniu stozka powinienes zrobic reset,druga sprawa do gazownika trzeba podjechac na regulacje ,powietrza

Comment

przy silniku zasilanym LPG nie powinno być dojścia powietrza z pędu ( podczas jazdy rozpedzone powietrze nie powinno trafiac na filtr)

Comment

a czy na stozku zwiekszy sie spalanie LPG???

Comment

a gaz normalny czy sekwencyjny??

Comment

normalny

Comment

na normalnym gazie i stozku mogą pojawiać sie problemy z mieszanką paliwowo-powietrzna -stad mułowatość

Comment

czyli jedyna opcja to wizyta u gazownika??

Comment

????????????????

Comment

regulację u gazownika chyba należało by zrobić a odnośnie spalania ,u mnie zostało takie samo ,na początku po założeniu stożka pewnie będziesz chciał sprawdzić jego działanie i będziesz więcej deptał to może ci spalanie troche wzrosną ,ale póżniej powinno zostać na tym samym poziomie

Comment

oki to juz wszystko wiem a teraz jeszcze jedna sprawa ile kosztuje taka regulacja bo wiecie ciezko z kasa wkoncu jest kryzys

Comment

witam
                        mialem podobną akcje
                        tez mam d15b2 z gazem i mialem stożek.
                        wykonałem reset kompa, gaz byl wyregulowany, ale moim zdaniem nie powinno sie zakladac stozka jesli ma sie zwykla instalacje gazowa.
                        samochod bedzie mulowaty na niskich obrotach bo bedzie dostawal za duzo powietrza (mam na mysli jazde na lpg).Nie dosc,ze wiecej bedzie palil to jeszcze masz duza szanse z czasem wykonczyc sobie zawory, poniewaz muli sie z powodu zbyt duzej dawki powietrza i po prostu daje za uboga dawke gazu.
                        lepiej zaloz z powrotem zwykly filtr jesli masz zamiar jezdzic na gazie.
                        Szkoda silnika!

Comment

ok dzieki za rade. stozek zostawie sobie wtedy do innego auta

Comment

Working...
                          X