Witam mam civica V 1,5 90KM założyłem gaz tydzień temu i od razu problem. Dodam że dobra instalacja porządny warsztat emulator 446 itp. Chodzi fajnie i na benzynie i na gazie równo i nie ma znaczącego spadku mocy. Ale jest dziwna sprawa. Nie jestem totalnym laikiem a zgłupiałem. Jak jade na trasie i puszcze auto na luzie silnik grzeje sie a wentylator ma to w du... Zimny wieczór 80kmh wbijam luz ( nic od slnika nie wymagam w dodatku jest chłodzony pędem powietrza) a on sie grzeje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Wbijam zaraz bieg temperatura spada do normy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nie do wiary co jest grane. Na postoju wentylator sie ładnie włącza jade wolno, szybko, kręce , nie kręce wszystko gra. Wbije luz i to samo wskazówka niebezpiecznie sie wychyla do góry puszcze na biegu i ok!!!!!!!!!!!!!!!! Pewnie nie wierzycie ja sprawdzałęm to 30 razy jak nie lepiej zawsze tak samo i wcale nie żartuje. I co wy na to jak ktoś potrafi to proszę o pomoc do czego zajrzeć. Pozdrawiam
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Bardzo dziwna sprawa
Collapse
X
-
Miałem tak samo pare miesięcy temu. Nie przejmuj sie sprawa jest błaha. Masz za mało płynu w chłodnicy albo zatkany przewód jedna z tych dwóch rzeczy lub obie naraz. Sprawdź przewody wymień płyn zakręć korek i będzie grało. Mam nadzieje że nie przegrzałeś silnika ważne zeby sie nie zagotował płyn. POzdrawiam
Comment