Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Nierówne obroty D14A8

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Nierówne obroty D14A8

Witam,

kłopot z nierównymi obrotami na biegu jałowym. Silnik mam D14A8 Honda z 1997, gaz mam nie sekwencyjny (nie pytajcie jaki bo nie za bardzo wiem co to jest. Wiem, że jest to prostsza instalacja). Wymieniłem filtr powietrza i nadal jest to samo. Jeszcze zostały kable, świece i krokowy. Do tego ostatniego mam pytanie. Jeśli na benzynie jest ok i obroty są nieco wyższe (czyli prawidłowo) to może być wina krokowego?
    Szukasz instrukcji do Hondy Civic VI? Zajrzyj w paszczę chomikowi

MA8 d14a8 ma sekwencję......co za koziołek Matołek założył zwykłą instalację.....jak to teraz doprowadzić do porządku?Podjedż do gazownika-nie grzeb sam,bo na regulacjach przy gazie bym sie przejechal.........
    ビートル ジョン

Comment

Byłem już u gazownika, to pogrzebał w kompie, wymienił filtr i tyle. Powiedział, że nierówne obroty od krokowego pewnie. Dlatego pytam o tą różnice pracy gaz-benzyna. Kolektor mam plastikowy, więc pewnie dlatego założył ktoś gaz tańszy

Comment

tylko poczekaj jak zrobi buum to bedziesz szukał drugiego takiego kolektora,taka instalacja to juz zabytek
        sigpiccivic 5D 2.0iTD 110KM http://www.youtube.com/watch?v=18K4cr5NWNc

Comment

he he gaz obecnie mam pod maska druga sekwencje poniewaz lovato fast niezdalo egzaminu stale mapy i niebylo opcji zeby to gralo wymienilem na esgi plywajaca mapa i teraz jest git zrobila juz 70tys nawet niechce myslec jak chodzi na podcisnieniowce moja rada chcesz miec spokoj sekwencja z plywajaca mapa stag300 tez taki jest pozdro

Comment

no nie wiem, czy instalowanie drugiej instalacji gazowej mi się opłaca. 2500zł za niefalujące obroty to trochę sporo

Comment

Byłem u mechanika i stwierdził, że silnik krokowy jest do wymiany. Mozna sprawdzić czy faktycznie jest uszkodzony i nie działa prawidłowo, bo nie chciałbym wydawać niepotrzebnie kasy?

Comment

Ja przy poprednim samochodzie tez mialem problemy z krokowym wiec na poczatku polecam wyczyszczenie go benzyna potem psiknac wd-40 i jak sie poprawi to znaczy ze musisz wymienic krokowy ja w mojej starej lantrynce tak zrobilem i silniczek dziala do dzis joz u nowego wlasciciela

Comment

Zakupiłem nowy silnik krokowy za 60zł i chodzi o niebo lepiej

Dzięki za porady

dodam jeszcze dla innych co mieliby problem z obrotami na jałowym, że regulacja była niezbędna (ale z prawdziwego zdarzenia). Byłem najpierw w jakimś warsztacie na widzewie w Łodzi topo regulacji nic się nie zmieniło. Dopiero w stacji Nagaz zrobili regulację bardzo dobrze. Podobno jak schodził z obrotów to go zalewało dawką gazu. Coś tam ustawił, że przy 1300obr zubożył dawkę gazu i wszystkie problemy ustały. Także musi być regulacja u fachowca z prawdziwego zdarzenia, a nie u dziadów
                  Last edited by zciwo; 25-10-2009, 10:23.

Comment

Working...
                  X