Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Problem. Silnik nie pali na na benzynie.

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Problem. Silnik nie pali na na benzynie.

Witam. Mam taki problem. Honda civic 1.4 is 90 KM rok 96r 3d.
    Zajechałem na stacje aby zatankować gaz. Po czym jak wróciłem próbuje odpalić a tu rozrusznik kreci a silnik się nie odpala. Okazało się ze nie pali się kontrolka od immobilizera ani od ładowania akumulatora.Tak jak by ich nie było. Silnik też nie chce się odpalić na popych. Dopiero odpalił na gazie. Gaz mam od 2 miesięcy staga. Wcześniej nie miałem problemów. Jak ruszyłem na gazie okazało się ze nie działa prędkościomierz oraz liczniki od przebiegów. Obrotomierz działa. Czy to wina immobilizera.Czy on odciął mi pompę paliwa. Klemy odpinałem na minute, przeczyściłem, użyłem też drugiego kluczyka. Nic nie pomogło.
    Last edited by Gość; 24-08-2009, 08:06.

bezpiecznik numer 15 za to wszystko odpowiada. I oczywiście był przepalony. Problem rozwiązany.

Comment

A jednak problem nie rozwiązany. Co któreś odpalenie pali mi ten bezpiecznik. Zauważyłem ze dzieje mi się to wtedy kiedy dodaje gazu po odpaleni silnika , w celu przejścia na gaz. ale też nie zawsze. Chyba ma związek z tym temperatura silnika. Bo wydaje mi się ze pali mi ten bezpiecznik wtedy kiedy silnik jest zimny. Bezpiecznik ten odpowiada za: alternator, czujnik prędkości jazdy, urządzenie sterujące zabezpieczeniami przed kradzieżą, lampka układu ładowania, TCM, wyświetlacz LED . Pomocy. Czy ktoś wie gdzie w takim razie szukać zwarcia.

Comment

Szczerze ... Ja bym szukał u elektryka bo z tego co opisujesz to coś jest pomieszane ...
        Ostatecznie możesz podłączyć staga na diagnostyke - może coś mu się pomerdało.

Comment

Working...
        X