Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Błąd katalizatora na LPG

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Błąd katalizatora na LPG

Witam po założeniu LPG wywala mi błąd katalizatora jak jeżdżę na PB to jest oki, ponadto czasami szarpie na LPG, czy bład może być od instalacji LPG. Bo gazownik twierdzi że skończył się katalizatora.

A to dziwne, że na LPG się skończył, a na benie jeszcze żyje. Jaką masz instalację? Może jest źle dobrana? Bo o jakości montażu to ciężko cokolwiek powiedzieć.

Comment

Zmień gazownika a nie katalizator. Jak wstawił byle co i byle jak to się broni, że wszystko tylko nie on.
      Auto kierownika: Honda Civic VIII gen (FD7) Comfort, R18A2, 2011r. Był Civic VI 1.4 MB2 1995r., Accord VI 1.8 CH6 2001r.
      Auto kierowniczki: Honda Civic VII gen (EU8) LS, Hatchback 5d, D16V1 2004r.

Comment

Instalacja Stag, AC. Są. Stag-4Q-BOX wtrysk gazu W03

Comment

No jak na tym sprzęcie nie potrafi poradzić sobie z regulacją to zmieniaj gazownika. W03 spokojnie da się ustawić i są odpowiednie do silnika.
          Auto kierownika: Honda Civic VIII gen (FD7) Comfort, R18A2, 2011r. Był Civic VI 1.4 MB2 1995r., Accord VI 1.8 CH6 2001r.

Comment

Jestem umówiony w poniedziałek do gazownika zobaczymy co wymyśli.

Spalanie gazu w granicach 7-8 litra

Czasami obroty 900 i spadaja na 700 a czasami 800.

Jeśli piszesz post po sobie, to korzystasz trybu edytowania.
            Last edited by rambo7; 20-09-2021, 12:45.

Comment

Panie posty się edytuje, a nie dopisuje minuta po minucie jak na czacie. A co tematu to zrób jak kolega radzi i zmień gazownika. Oby ten z poniedziałku nie był aktualnym.

Comment

Byłem dzisiaj u gazownika jazda z laptopem sprawdzanie danych, powiedział że jest dobrze ustawił troszkę większą mieszankę, kazał pojeździć, jak będzie wywalać checka to emulator sondy lub jakieś ustrojstwo co oszukuje elektronikę.

Comment

Zamieszczone przez Stelmi Zobacz posta
                  ustawił troszkę większą mieszankę,
                  Jakim cudem to zrobił? Skład mieszanki ustala sterownik silnika na podstawie wskazań sondy.

Napisz skąd jesteś i gdzie możesz podjechać. Znajdziemy Ci kogoś kto się zna i to ogarnie.

Zamieszczone przez Stelmi Zobacz posta
                  jak będzie wywalać checka to emulator sondy lub jakieś ustrojstwo co oszukuje elektronikę.
                  To już dyskwalifikacja kompletna. Nie marnuj na niego czasu.

Comment

Dęblin, panowie jak to się da ustawić i nie będzie wywalać checka to stawiam dobry browar.
                    Last edited by Stelmi; 20-09-2021, 15:44.

Comment

Tomasz Drabik
                      Konopnica koło Lublina
                      663027133

Soul na lpg-forum.pl

Comment

Dzięki kolego, czyli to jest temat do ogarnięcia.
                        A czy w Radomiu lub okolicy kogoś znasz dobrego od LPG.
                        Last edited by Stelmi; 20-09-2021, 19:23.

Comment

Udało się ogarnąć temat?
                          Piszę ponieważ od jakiś 90k jeżdżę na LPG. Mam silnik 1.8 141 koni + instalacje AC, też chyba tego QBoxa (nie pamiętam dokładnie, instalowałem w 2017 roku).
                          Nigdy mi nie wyskoczył Check, nigdy obroty nie falowały. nic. odpukać i oby tak dalej. Pali średnio 8,5 l/gazu na 100km.
                          Jednak dobry gazownik to podstawa, a jeśli gościu piszę o jakiś modulatorach itp -> NO GO.

Comment

Nie miałem czasu ogarnąć tematu dalej świeci check, kogo polecasz bo to irytujące ten check

Comment

Takie info od firmy STAG
                              Błąd to zapewne P0420. Trzeba go dodać do kasowania. Jeśli sterownik to STAG QBOX PLUS, to będzie usuwał i błąd nigdy więcej nie powinien się pojawić.

Pozdrawiamy
                              Zespół STAG

Comment

Working...
                              X