witam. mam mały problem, zapaliła mi się dzis kontrolka check engine i po chwili postoju i odpaleniu dalej się pali. moją hondę civic VI generacji z silnikiem 1,4 iS kupiłem ponad tydzień temu, jest to mój pierwszy własny samochód. człowiek od którego kupiłem ten samochód powiedział mi przy kupnie, że w tym modelu przy instalacji gazowej kontrolka ta potrafi się świecić bez powodu. nie wiem czy mu wierzyć.... Trochę się tym martwię więc mam nadzieje, że jako bardziej doświadczeni doradzicie mi co mam zrobić. przeszukałem trochę forum i gdzieś widziałem jedna wypowiedź, że przy gazie kontrolka może świrować. Pozdrawiam Radek
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
check engine a instalacja gazowa
Collapse
X
-
Dla mnie ściema jak nicNie ma żadnego powodu dla którego check powinien "niby" częściej wyskakiwać . I jeszcze inna sprawa że praktycznie nic nie dzieje się bez powodu - coś musi być nie "halo" i nawet nie koniecznie musi to być wina gazu w aucie. Ja mam gaz i check'a widziałem raz ... Przez niecałą minutę
Poszukaj na forum "fotoporadnika" lub poszukaj info o samodiagnostyce.
-
Przy gazie spaliny mają inny skład niż przy benzynie i faktycznie moze tak być, ze kontrolka wariuje. Duzo zalezy od samej instalacji i od gazu na ktorym sie jezdzi.
Dla swiętego spokoju zajedz na jakąś stacje kontroli niech Ci sprawdzą wszystko. Chyba, ze jak kolega wyzej pisze chcesz sam posprawdzać wszytko
Pozdro.
Comment
Comment