Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

nowy gaz i cos sie dzieje :(

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• nowy gaz i cos sie dzieje :(

witam
    mam problem
    zalozylem kilka dni temu instalacje gazowa i mam niestety teraz problem bo no cieplym silniuku wariuje mi raz idzie jak szalona a raz jakby nie miala wcale sily, jaki moze byc tego powod? zaznaczam ze na zimnym idzie lepiej jak na benzynie i w tej chwili pali mi ponad 11 l gazu? czy moze byc to wina swiec i dawki gazu? jak rozwiazac ten problem?

A jaką masz tą instalacje, jaki silnik ? Trochę więcej info !!!

Comment

mam silnik d15b3 czyli gaznik 94 Km a instalacje BRC

i jeszce jedno jak ciepla i nie chce isc to jest tak na 1 mul na 2 mul na 3 mul a na 4 kopa dostaje ale to tez roznie z tym bywa, bo czasem podtrzymam na obrotach i juz jest ok na krocej lub dluzej...
      Last edited by Gość; 02-04-2009, 09:29.

Comment

Spróbuj wyregulować dawkę gazu, tak jak piszesz to coś z dawką jest nie tak. Jeśli np na 4 już idzie. A co do spalania to zalezy przy jakiej jeździe, ostatnio dokładniej mieżyłem spalania gazu (mam mniejszy silnik d13b2) jazda szybsza 9.5l gazu/100km, jazda mieszana 8.6l. U Ciebie doradziłbym na początek wyregulowanie gazu ale na dobrej stacjii gazowniczej. Zobaczysz róźnice od ręki.

Comment

Zamieszczone przez mirekantoniak Zobacz posta
          witam
          mam problem
          zalozylem kilka dni temu instalacje gazowa
          I to jest wlasnie twoj problem oraz przyczyna nie zadowolenia. Zawsze bede przeciwnikiem instalacji LPG w hondowskich silnikach. Wystarczy przejzec net, a zobaczy sie mnostwo tematow zaczynajacych sie wlasnie tak "Mam problem, zalozylem instalacje gazowa do swej hondy", badz "Po instalacji gazowej..." Ja rozumiem, ze wszedzie szuka sie oszczednosci, ale bez przesady szukacj jej w civicach, ktore i tak malo pala. Jak ktos chce jezdzic za grosze kupuje tico na gaz i po problemie

RUTKOSE - OSTATNI RAZ CZYTAM COŚ TAKIEGO. DOSTAJESZ OSTRZEŻENIE, MAM NADZIEJĘ ŻE WIESZ ZA CO.
          Last edited by Gość; 05-04-2009, 18:22. Powód: regulamin

Comment

a ty rutkose zamiast koledze pomóc bardziej go dołujesz,a sam często piszesz pierdoły
            Last edited by RR1; 05-04-2009, 12:57.

Comment

Miałem podobnie jak Ty po założeniu gazu do hondy, na początku muliła i słaba była. Pewnie facet od gazu kazał Ci przyjechać na regulacje po przejechaniu 500 do 1000km (ja tak miałem), pojechałem powiedziałem co boli moja hanie, facet podłączył hanie pod analizator, pokręcił czymś posprawdzał i.... całkiem inny samochód Chodzi dobrze od tamtej pory nie narzekam. Wiec kolego najlepiej jedz na regulacje a będzie git

Comment

do regulacji jeszcze 200 km i uszczelnienie tlumika ale w srode chyba juz pojade i napisze czy pomagla
                sam bym sie z tym pobawil ale juz wole zeby mi sami wyregulowali. im latwiej bo maja do tego sprzet...
                ja mialem samochod na gazie i wiem ze da sie tak wyregulowac ze idzie lepiej jak na benzynie przynajmniej mialem takie wrazenie

[quote=rutkose;35555]I to jest wlasnie twoj problem ...
                Twoim problemem jest brak szacunku, tu sie pomaga ludziom a nie pisze jakies swoje tezy zyciowe.... czlowieku zastanow sie nad tym co piszesz bo na to szkoda slow....
                Last edited by BeatleJohn; 06-04-2009, 16:35.

Comment

Mirek, wszystko będzie Ok zobaczysz gaz to złożona sprawa i wiele elementów wpływa na jazdę autem z instalką ... Nie powiem że nie mialem momentów zwątpienia, ale auto kupiłem z sekwencją Stag'a i tak serio to problem polegał na tym, że trudno o dobrego gazownika, przez co trochę nerwów zjadłem. W końcu trafił się szpec, podłubał, pomajstrował przy listwie wtryskowej i śmiga jak rakieta - praktycznie żadnego spadku mocy ! Dla niedowiarków moja 1.4 90km na gazie wycisnęła 180km/h ... To chyba nie wygląda jak spadek mocy

Dla własnego dobra warto kupić i sprawdzać takie elementy jak świece lub przewody przeznaczone do LPG - zapłon jest bardzo ważny i wiele problemów z niego potem wynika. To taka rada od starego "gazownika"
                  Last edited by Gość; 06-04-2009, 15:39.

Comment

Witam, nie ma co panikowac u mnie Hanka tez na gazie troche szaleje... Tylko nie moge trafic na dobrego gazownika... problem polega na tym ze dostaje za duzo powietrza i w czasie jazdy gdy wcisne sprzeglo, lub wrzuce luz to gasnie. Gdy jade z noga na gazie to jest ok, dziwne bo jak kupilem ten samochod to bylo ok ale po 2 miesiacach sie cos Hani odwidzialo... Jesli chodzi o spalanie to Twoja zdecydowanie za duza pali, moja palila srednio w jezdzie mieszanej 8.5 l/100 km (silnik 1.3) Cierpliwosci i powodzenia w szukaniu dobrego fachowca
                    Życie jest za krótkie, żeby jeździć dieslem...

Comment

Zamieszczone przez mirekantoniak Zobacz posta
                      witam
                      mam problem
                      zalozylem kilka dni temu instalacje gazowa i mam niestety teraz problem bo no cieplym silniuku wariuje mi raz idzie jak szalona a raz jakby nie miala wcale sily, jaki moze byc tego powod? zaznaczam ze na zimnym idzie lepiej jak na benzynie i w tej chwili pali mi ponad 11 l gazu? czy moze byc to wina swiec i dawki gazu? jak rozwiazac ten problem?
                      Nowy gaz........Ja bym nic nie kombinował czy przestawiał tylko pojechał do montażysty,wziął go porządnie za łeb i niech naprawia to,co spitolił.Przecież masz jakąś gwarancję-chyba że to była jakaś partyzantka w "garażu pana Ryśka".
                      ビートル ジョン

Comment

Nawiazujac do wypowiedzi kolegi rutkose, owszem gaz nie wplywa dobrze na silniki hondy, zreszta na jaki silnik wplywa dobrze?? chyba zaden. Ale jezeli nie dajesz jej powyzej 5k na gazie to sie nic dzieje, sam mam gaz i rok czasu jezdze i wszystko ok. A silniki do hondy nie kosztuja fortuny i mozna zawsze kupic nastepny a gaz napewno zarobi na kolejny silnik. Kolejna sprawa po co piszesz cos w czym nie udzielisz pomocy tylko ganisz uzytkownikow. Jeden zarabia tyle inny tyle, to nie anglia ze w jeden dzien mozna zarobic na dwa pelne baki paliwa.

Wracajac do usterki, kolego jedz do gaziarza i niech sprawdzi mikser odrazu, bo to moze byc to. Zle miesza mieszanka, no i regulacja napewno bez tego nie ma sensu cokolewiek robic. udanej naprwy. pozdr

Comment

jeszcze nie panikuje predzej nerwa lapie... bo to denerwuje jak sie jedzie i na cieplym raz zamula a raz idzie jak glupia no i pali powyzej 10 l na setke. ja nie mam zadnych bajerow wtryskow itd, mam najprostszy gaznik z podcisnieniem wiec tu wg mnie wielu problemow miec nie bede, a swiece i przewody tez by sie przydalo wymienic.... pojade do tych co mi zakladali kjesli im sie nie uda to sam w koncu wyreguluje metada prob i bledow jak to zrobilem w ladzie 2107 gdzie wymienilem membrany i sam tak ustawilem ze na stacji diagnostyczniej powiedzieli ze lepiej byc nie moze

Comment

Ale panowie ja nie chcialem nikogo urazic. Napisalem tylko swoja opinie o gazie hondzie, a od tego jest chyba forum. Jesli kogos dotknal moj post to przepraszam.

Comment

dzisiaj zauwazylem ze mikser nie dociskal do obudowy gaznika i dostawalo lewego powietrza, pojechalem do tych gazownikow walneli mi silikonem bo na to byl przyklejony i jak reka odja
                              spalanie spadlo do 10 l na setke ale spadnie bardziej bo teraz juz mam zrobione no i gaz przykrecilem sobie tzn dawke gazu, idzie nieznacznie gorzej jak na benzynie
                              najlepiej samemu troche popatrzec i to wszedzie wyedy problem latwo znalezc
                              dzieki z apomoc

Comment

Working...
                              X