Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zamulony na gazie!

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Zamulony na gazie!

hej, mam civica 1.5 vtec-e 90km z gazem. Gaz ma załozony jakis zwykly , nie najlepszy juz kupilem z gazem. Na benzynie chodzi jak rakieta a na gazie jest zamulony, czy da sie cos z tym zrobic?

zwiększ dawkę gazu

Comment

A czy od kupienia tak chodził, czy teraz coś padło ...?
      Może zapchany filtr - gaz jest teraz syfiasty.
      Sprawdź filtry i jak trafisz na dobrego gazownika to znajdzie przyczynę - może instalka po prostu do wyregulowania.

Comment

Zamieszczone przez shczepcio Zobacz posta
        Może zapchany filtr - gaz jest teraz syfiasty.
        S
        bardzo możliwe, kiedys w mojej starej renowce tez co jakis czas filtry sie zapychały, wtedy była strasznie słaba i rowniez miała kiepska instalacje

Comment

Pozwolę sobie na mały OT: Gaz jest coraz gorszej jakości - wiem to od dobrego gazownika który sam ma coraz więcej roboty, regulacji, czyszczenia listew gdzie po prostu syf z gazu skleja tłoczki ... Koleś ma we własnym aucie 3 filtry fazy lotnej i mówi że i tak nie wyłapują :/ ...

Comment

Jak kupiłem to juz tak bylo. Na regulacji bylem, gazownik powiedzial ze filtr jeszcze dobry bo cisnienie trzyma dobre czy jakos tak. Dzieje mu sie tak ze jakos do 2,5tys obrotow dobrze idzie, od 2.5 do troche ponad 3 zamula a powyzej dobrze.

Comment

Jeżeli chcesz otrzymać podobną moc na gazie jak na benzynie to musisz zwiększyć dawkę gazu. Ja też mam gaz w swojej Hani (d13b2 Vgen) i dopiero przy spalaniu rzędu 15-16 l. gazu 100km miałem podobną moc... Tylko przy takim spalaniu posiadanie instalacji gazowej mija się z celem.
              http://www.civicforum.pl/showthread.php?t=12570

Comment

gaz w ghondzie jest do ekonomicznej zazdy nigdy nie osiagniesz tego ja na benzynie jezeli chcesz poszalec to lej benzyne a jak chcesz ekonomicznie to wtedy gaz Hondy nie sa przystosowane do gazu ja mam 16,16v vtec d16z6 z sekwencyjnym gazem i tez mam duza róznice w jezdzie na gazie
                d16z6 http://www.honda-civic.pl/showthread.php?t=14261

Comment

też mam taką hondzie i nie pasi jej że jest zagazowana tak już musi być, ale za to na benzynce jest szalona Zaczniesz regulować to nie bedzie ekonomicznie , a ekonomicznie to znaczy 7.5l gazu na 100

Comment

Cześć, moja hania też gazu nie lubi. Na benzynie cód, miód i ogórki aż miło jechać na gazie tylko do ekonomicznej jazdy - max 4 tys obr, poźniej wyje i prawie nie przyspiesza. Wiec tak jak poprzednicy, mysle ze honda tak juz ma...
                    Życie jest za krótkie, żeby jeździć dieslem...

Comment

Working...
                    X