hej, mam civica 1.5 vtec-e 90km z gazem. Gaz ma załozony jakis zwykly , nie najlepszy juz kupilem z gazem. Na benzynie chodzi jak rakieta a na gazie jest zamulony, czy da sie cos z tym zrobic?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Zamulony na gazie!
Collapse
X
-
Zamieszczone przez shczepcio Zobacz postaMoże zapchany filtr - gaz jest teraz syfiasty.
S
Comment
-
Pozwolę sobie na mały OT: Gaz jest coraz gorszej jakości - wiem to od dobrego gazownika który sam ma coraz więcej roboty, regulacji, czyszczenia listew gdzie po prostu syf z gazu skleja tłoczki ... Koleś ma we własnym aucie 3 filtry fazy lotnej i mówi że i tak nie wyłapują :/ ...
Comment
-
Jeżeli chcesz otrzymać podobną moc na gazie jak na benzynie to musisz zwiększyć dawkę gazu. Ja też mam gaz w swojej Hani (d13b2 Vgen) i dopiero przy spalaniu rzędu 15-16 l. gazu 100km miałem podobną moc... Tylko przy takim spalaniu posiadanie instalacji gazowej mija się z celem.
Comment
-
gaz w ghondzie jest do ekonomicznej zazdy nigdy nie osiagniesz tego ja na benzynie jezeli chcesz poszalec to lej benzyne a jak chcesz ekonomicznie to wtedy gaz Hondy nie sa przystosowane do gazu ja mam 16,16v vtec d16z6 z sekwencyjnym gazem i tez mam duza róznice w jezdzie na gazie
Comment
-
Cześć, moja hania też gazu nie lubi. Na benzynie cód, miód i ogórki aż miło jechaćna gazie tylko do ekonomicznej jazdy - max 4 tys obr, poźniej wyje i prawie nie przyspiesza. Wiec tak jak poprzednicy, mysle ze honda tak juz ma...
Życie jest za krótkie, żeby jeździć dieslem...
Comment
Comment