Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Obroty na LPG - dziwne zachowanie silnika

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Kolego rambo7 zrobiłem jak pisałeś. Kiedy podczas hamowania wcisnąłem pedał obroty nawet nie drgnęły ( nie uległy zmianie- nawet małego wahnięcia nie zauważyłem) więc chyba kwestię podciśnienia możemy wyeliminować?!

Comment

świetnie w takim razie wiesz że po stronie podciśnienia jest ok, przepustnica z tym obszarem nie ma związku, czyli zawęziłeś obszar potencjalnej usterki bardzo wąsko - przepustnica. Zostało kilka pytań bez odpowiedzi.
      Kierownik Działu Diesla

Comment

Jeśli pozwolicie to podepnę się do tematu, bo problem mam taki sam ale w świeżo założonej instalacji BRC Cen Sequent 32. Auto to Civic z 2006 r. 1.8 140 km. Jednak w moim przypadku obroty spadają tylko na gazie. Po wciśnięciu sprzęgła spadają do 500 i potem podnoszą się na 700-800. Co trzeba po kolei sprawdzać? Dodam, że nie włączają się żadne kontrolki.

Comment

Mam ten sam problem, a czy ktoś próbował wymianę/czyszczenie silniczka krokowego?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Comment

U mnie to samo ale tylko na zimnym silniku na LPG na benzynę Oki. Jak wcisnę hamulec to się stabilizuje I jest Oki.

Comment

Zawory wyregulowane I wszystko Oki ,trochę były za ciasne wydechowe.

Comment

Working...
              X