Witam,
Posiadam Honde Civic 94r D16Z9 125KM, (Bardzo przepraszam ale nie pamiętam nazwy instalacji lpg wiem że to pierwsza generacja). Problem występuje jedynie podczas jazdy na LPG.
Krótki opis:
Śmigając na benzynie wszystko jest w jak najlepszym porzadku natomiast kiedy silnik załapie temp. zmieniając na LPG silnik pracuje ale kiedy np. staje na światłach lub też zwalniam(w kazdej sytułacji kiedy nie trzymam nogi na gazie) silnik przestaje pracować spadają obroty i tyle z zabawy
. Chciałem sprawdzić czy podobnie jest na zimnym silniku i tu się zaskoczyłem ponieważ problem się nie pojawia wszystko pracuje jak należy. Nie wiem czy to wina instalacji czy może mieć to związek z np. wydechem.
Do tej pory wszystko robiłem sam przy aucie więc wolałbym aby tak zostało.
Będę wdzięczny za każdą pomoc.
Pozdrawiam
unnamede
Posiadam Honde Civic 94r D16Z9 125KM, (Bardzo przepraszam ale nie pamiętam nazwy instalacji lpg wiem że to pierwsza generacja). Problem występuje jedynie podczas jazdy na LPG.
Krótki opis:
Śmigając na benzynie wszystko jest w jak najlepszym porzadku natomiast kiedy silnik załapie temp. zmieniając na LPG silnik pracuje ale kiedy np. staje na światłach lub też zwalniam(w kazdej sytułacji kiedy nie trzymam nogi na gazie) silnik przestaje pracować spadają obroty i tyle z zabawy

Do tej pory wszystko robiłem sam przy aucie więc wolałbym aby tak zostało.
Będę wdzięczny za każdą pomoc.
Pozdrawiam
unnamede
Comment