mam h civic 1.4 2004r. kupiłem go z sekwencja stag, ale jaki dokładnie nie wiem, moje pytanie to dlaczego przy przełaczeniu na lpg obroty spadaja praktycznie do 0 a pozniej wracaja? powinno to byc chyba nie odczuwalne, zdarza sie ze zgasnie. tosamo dzieje sie jak dojezdzm do krzyzówki i wrzucam na luz. jezdziłem ustawiac do tego kolesia to zakładal ten gaz bo miałem problemy po wymianie rozrzadu swiecił check i bawił sie gazownik i ustawiał, ale jakis lewy chyba on jest, check nie swieci ale zdarza sie ze zgasnie nawet na xiepłym silniku. czy inny gazownik podłaczy sie pod to czy musi miec ten sam program co zakładajacy instalacje?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Przy przełączeniu na lpg spadaja obroty
Collapse
X
-
program do STAG'a kupisz na allegro za niecałe 100 zeta, tylko trzeba odpowiednio ustawić instalację, a dla nieobeznanych w temacie jest to cięzka sprawa.
Wejdź sobie na lpg-forum.pl i tam poszukaj POLECANEGO warsztatu w Twojej okolicy. Dla dobrego majstra to moze być małe piwo to ustawić, alle moze tez się okazać, ze masz źle dobrane graty, np wtryski się rozkalibrowały albo za slaby reduktor, a wtedy koszta wzrosną.Last edited by qzyck; 07-08-2012, 00:32.
-
z tego co piszesz to chyba masz zbyt uboga lub zbyt bogata mieszanke na wolnych obrotach ja wczoraj miałem podobnie jak przełaczyl mi sie na gaz zaczalem jechac 1-2-3 dałem luz i 2 razy mi sie zdarzyło ze auto mi zgasło przyczyna byla zbyt bogata mieszanka ustawione i jest ok podjedź do dobrego warsztatu i bedziesz miał problem z głowy
Comment
-
Zamieszczone przez qzyck Zobacz postaWejdź sobie na lpg-forum.pl i tam poszukaj POLECANEGO warsztatu w Twojej okolicy.
Comment
Comment