Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

obroty silnika

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• obroty silnika

Honda Civic 98,3D silnik1.4i Witam, mam problem z falującymi obrotami silnika na biegu jałowym i podczas wysprzęglania.
    Tzn,wskazówka obrotomierza spada do 0 po chwili wraca(utrzymuje obroty +-700)
    na benzynie jest to mniej odczuwalne niż na lpg,nie raz zgaśnie.
    Na zimnym silniku jest"ok" , przepustnica wyczyszczona,krokowy również,czujnik bezwzględnego ciśnienia w kolektorze ssącym wymieniony.Reset kompa zrobiony.Kable i świece nowe.
    Instalacja lpg to sekwencja założona 3 miesiące temu.
    Mam nadzieję ze pomożecie, jeżeli powtarzam temat przepraszam.
    Michał

podjedz do gazownika niech sprwadzi. sprawdz zawory

Comment

U mnie całkiem niedawno ten problem ustąpił po przeczyszczeniu wtryskiwaczy (200zł za komplet).

Comment

Byłem u gazownika,zrobił kalibracje instalacji LPG,trochę się poprawiło lecz nadal są wahania obrotów, ale mniejsze.
        Zauważyłem że przy wrzuceniu na "luz" albo jak lekko przegazuje wtedy są chyba jakieś zawirowania i obroty spadają. Nie zawsze tak jest raz spadają równo i są stałe a raz spadną do 0 wrócą.
        Nie powinno się chyba tak dziać, być może na gazie tak właśnie jest.
        Trudno zlokalizować tą usterkę skąd to się bierze,a to jest denerwujące i czasami uciążliwe.
        Koło zaworów nic nie było robione,a auto mam już od 4 lat może i rzeczywiście wystarczy wyregulować.
        Ponieważ ta usterka występuje na benzynie (mniej odczuwalne ale jest takie załamanie obrotów) i na gazie to już ewidentnie spadek obrotów.

Comment

Working...
        X