Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

nie rusza z pierwszego biegu po zatrzymaniu

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• nie rusza z pierwszego biegu po zatrzymaniu

dzień dobry jestem nowym forumowiczem pierwszy raz pisze posta ponieważ szukałam i nie znalazłam takiego tematu otuż gdy zatrzymam się na światłach po wrzuceniu jedynki samochód nie chce ruszyć nie reaguje na gaz obrotomierz nie działa w tym czasie trzeba chwile odczekać około minuty lub przełączyć autko na benzyne i dopiero wtedy można ruszać z miejsca honda civic 1.4 90km 1996r błagam bo zwariuje

Witamy na forum Napisałaś, że trzeba przełączyć na benzynę to oznacza, że masz śmiercionośny gaz założony, ehh te oszczędności... Ale do rzeczy, jaka to instalacja? Zwykła czy sekwencja? Jak zwykła to wymiana filtrów, regulacja i ogólnie polecam wizytę u gazownika, jak sekwencja to sterownik gazu, wtryski, ale lepiej podjechać do gazownika. W sumie przy sekwencji też trzeba filtry wymieniać. Mogą być już zużyte kable i świece. Na forum możemy jedynie podpowiadać co może być ale nic nie zastąpi wizyty u gazownika (dobrego).
    Last edited by Tomos; 10-06-2011, 15:27.
    http://www.civicforum.pl/showthread.php?t=20434 <----- Moja była srebrna strzała

Comment

Ja mam u siebie w 3D 1999rok gaz mikserowy 2generacji. Sprawa u mnie wyglada tak ze w zakresie obrotów do 2000 potrafi kichnac nie ciagnie tak jak powinien a czaset tez i trudno bywa spod swiateł ruszyć.

U mnie diagnoza byla w miare prosta -> Reduktor. Na forach o LPG czytalem ze do mojego silnika D14Z2 najlepiej nadaje sie reduktor EMMEGAS ML94 - bo niby posiada jakaś kompensacje czy coś w tym stylu (oczywiscie najlepiej byloby przestawic sie na sekwencje ale narazie to odpada)

Jeszcze nie wymienialem ale moze to i u Ciebie być przyczyną.

WIec jak pisze kolega Tomos -> raczej bez wizyty u gazownika (dobrego) sie nie obejdzie skoro na PB objawy ustępują.

Pozdro i witam kolejnego forumowicza w spódnicy
      The 1st. - EJ9
      The 2nd. - ES7
      The 3rd. - FD7
      The 4th. - CU2
      ------------------------------------------------------------------

------------------------------------------------------------------

Comment

Working...
      X