Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Skaczą obroty po ktorych samochód gaśnie .

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Skaczą obroty po ktorych samochód gaśnie .

Panowie pomocy... Jestem tutaj nowy wiec prosze o wyrozumiałość.
    A mianowicie kupiłem Honde Civic z silnikiem d15b2 , na poczatku wszystko pieknie , ale od jakiegos 1,5 miesiaca samochpod zwariowal ... strasznie skacza mu obroty , szarpie , a na końcu gasnie i jest lipa bo albo odpali albo nie odpali , czasem mozna nim przejechac 1000 km bez zadnej wariacji z obrotami a czasem jak mu odbije to stoje na poboczu pare godzin az odpali. Na samym poczatku myslalem ze jest to cos z elektryka a mianowicie z aparatem zaplonowym bo kopulka miala przebicie (wiem to dla tego bo dostalem pradem jak ja dotknolem) wymienilem kable zaplonowe z kopulka , wymienilem silniczek krokowy , filtry itd. ale teraz mi sie wydaje , ze lapie gdzies jakies lewe powietrze albo cos takiego. Wszystkie weze do gaznika sprawdzalem i nic . Brak mi sil juz na ten samochod. Wszystko jest tak nagle obroty skacza jak by byly na jakis wylacznik .
    Pomozcie !!!!
    Z gory dziekuje
    Chciał bym zaznaczyc ze mam zamontowany zwykly gaz w niej . I wariuje na benzynie jak i na gazie.
    Last edited by Gość; 07-06-2011, 17:59.

Sprawdź filtr powietrza i świeczki

Comment

Po 1 regulamin, po 2 jak już wszystkiego próbowałeś to spróbuj zrobić samo diagnostykę może coś wyjdzie.

Comment

Working...
      X