Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Fotelik samochodowy 0-25

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Fotelik samochodowy 0-25

Panowie i Panie, wiem że wielu z Was to rodzice w związku z tym zwracam się do Was z pytaniem - jaki fotelik samochodowy od 0 do 25kg byście mi polecili?
    Aktualnie stoję przed zakupem takiego akcesorium i nie wiem na co mógłbym się zdecydować? Pomożecie?

Ps.
    Mam nadzieję że odpowiedni dział

Wysłane za pomocą TapaTalk

Jako dziadek radziłbym raczej poszukać czegoś w węższym przedziale wagowym... Wiem, że są nawet 0-36 ale to ani bezpieczne, ani funkcjonalne.
    Musisz dobrać fotelik do kształtu kanapy w aucie - czyli założyć, że pojeździsz autkiem jeszcze 10? 12? lat.
    Nie wiesz, co wyrośnie z dzisiejszego noworodka, a dla 4-5-6 latka musisz też dopasować fotelik do budowy dziecka.
    Więc tu raczej oszczędności nie szukaj i pomyśl o zmianie fotelika po 3-4 latach. Zresztą, zależnie od intensywności eksploatacji pewnie i tak taka zmiana będzie konieczna.
    był: Accord CL7 2004 Royal Ruby Red Pearl
    jest: Civic FK2 Sport 2015 Brilliant Sporty Blue Metallic
    sigpic
    http://www.civicforum.pl/showthread....y-Blue-Metalic

Comment

Dokładnie - jak Zbyszek pisze: jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego. Mam trzech chłopaków w wieku 22, 7 i 5 i na foteliki wydałem majątek. Na tym się raczej nie powinno oszczędzać... Generalnie tak patrząc na środkowego chłopaka to trzy foteliki to jakieś optimum. Pierwsze było nosidło takie niemowlęce z wkładką noworodkową. Jak tylko chłopak się usztywnił i urósł, to wskoczyliśmy w następny przedzial czyli duży fotelik regulowany, kładziony bodajże do 19 kg. No i jakieś trzy lata później, czyli w wieku ok 4 lat (mam bardzo wysokie dzieci) wsiedliśmy w obecny już Recaro Monza Nova. I mamy w nim zamiar już dojechać do wymaganego prawem wzrostu.

Comment

Dzięki Panowie za zaangażowanie Są to cenne rady z których z pewnością skorzystam . Jeszcze przed narodzeniem córy, planowałem kwestę fotelików podobnie jak kolega @chromaticall - czyli jakby trzy stopnie zależnie od rozwoju dziecka. Obecnie również posiadam taki "nosidełko-fotelik", ale zawczasu chciałem zakupić już coś większego
        Jeszcze raz dziękuję za rady! Pozdrawiam

Wysłane za pomocą TapaTalk

Comment

Working...
        X