Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Bagażnik rowerowy na tylną klapę

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Bagażnik rowerowy na tylną klapę

Czy to rozwiązanie ma sens? Jeżeli tak, to co możecie polecić?

mod: zapraszam do działu powitalnego (1 Pkt. Regulaminu).
    Last edited by Gość; 06-08-2014, 22:14.

Wszystko zależy od jakości takiego bagażnika i wykonania montażu najtańsze to polecam na małe tripy bo trzeba je sprawdzać bo się luzują paski. Lepsze to już dość spory wydatek i to na dwa rowery bo szyna na trzeci często jest do dokupienia. Pamiętaj jednak że przy takim bagażniku jest problem z otwieraniem klapy kiedy masz założone rowery, jednak to wszystko pracuje i ociera każdy rant. Osobiście polecałbym taki montowany na hak jest stabilny sztywny i łatwo się go ściąga aby otworzyć bagażnik.

Comment

Dwa duże rowery zmieszczą się bez odkręcania kół z tyłu po złożeniu kanapy i wyjęciu półki, bez ruszania przednich siedzeń. Zostaje jeszcze miejsce na skrzynkę i małą torbę. Oczywiście dziecko już nie wejdzie.

Comment

Z tego co się do tej pory zorientowałem to podstawowy problem dla zastosowania
        tego typu bagażnika jest jego mocowanie - byłem dzisiaj w specjalistycznym sklepie
        Thule i powiedzieli mi, że niestety do civic IX nie ma takich bagażników, a podstawowy
        problem to tylny "spojler" samochodu, więc chyba kicha. Może jednak ktoś z forumowiczów
        ma inne (praktyczne) doświadczenie

Comment

A moze jest szansa dostac cos takiego na dach? Nie wiem jak wyglada sprawa ew. mocowan na dachu IX
          The 1st. - EJ9
          The 2nd. - ES7
          The 3rd. - FD7
          The 4th. - CU2
          ------------------------------------------------------------------

------------------------------------------------------------------

Comment

Kupuj normalne belki Thule Aero na dach, do tego uchwyty Thule ProRide 590 i zapomnij na lata o przewożeniu rowerów.

Comment

Dzięki wszystkim na sugestie i rady. Nic nowego nie napiszę:
              1. Najlepszym chyba rozwiązaniem do przewozu rowerów jest bagażnik na hak,
              ale żeby tylko z tego powodu zakładać hak?
              2. na drugim miejscu to oczywiście uchwyty rowerowe + relingi dachowe (miałem
              je w civicu VIII - trochę wkurzał mnie świst poprzecznych religów nawet przy małej
              prędkości)
              3. mocowanie na tylną klapę uważam za fajną rzecz: w miarę szybki montaż i demontaż, w przypadku
              firmowych uchwytów wydaje się na filmach solidne i bezpieczne mocowanie - 1 lub 2 rowery góra,
              odnoszę jednak wrażenie, że nie uda się dobrać odpowiedniego tego typu bagażnika dla civic'a 5d

Comment

Zamieszczone przez macpysia Zobacz posta
                2. na drugim miejscu to oczywiście uchwyty rowerowe + relingi dachowe (miałem
                je w civicu VIII - trochę wkurzał mnie świst poprzecznych religów nawet przy małej
                prędkości)
                A to do szklanego dachu czy miałeś metalowy? Szukam czegoś takiego do szklanego...

Comment

Zamieszczone przez wirtold Zobacz posta
                  A to do szklanego dachu czy miałeś metalowy? Szukam czegoś takiego do szklanego...
                  Dach w VIII był chyba faktycznie plastikowy ("szklany"), a relingi miałem oryginalne hondowskie

Comment

Drodzy forumowicze

Przymierzyłem taki bagażnik na moją Hondę Civic Aerodeck 2000 r (kombi). Proszę o radę czy mi tego spojlera nie urwie, czy dam radę z tym jechać?

WhatsApp Image 2019-04-22 at 14.22.22 (1).jpgWhatsApp Image 2019-04-22 at 14.22.22 (2).jpgWhatsApp Image 2019-04-22 at 14.22.22.jpgWhatsApp Image 2019-04-22 at 14.22.23 (1).jpgWhatsApp Image 2019-04-22 at 14.22.23.jpg

Comment

Working...
                    X