Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Siatka do bagażnika

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Siatka do bagażnika

Czy ktoś ma taki osprzęt do bagażnika ?
    Jeżeli tak to powiedzcie proszę skąd wzięliście dodatkowe mocowania w nadkolach ? Jak swoją siatkę dostałe razem z samochodem i niestety do jej mocowania muszę korzystać z uchwytów na iso fixa.

W 8gen są uchwyty do siatki na nadkolach (haczyki), w 9gen nie ma. (choc chyba takie zaślepki/wgłebienia zostały)
    W Tourerze o ile dobrze pamietam są z kolei przeniesione z nadkoli na podłogę.
    Civic 8 2.2D -> Civic 8 1.8 -> Civic 9 1.6D -> Golf 7 2.0 TDI -> C 220d 4MATIC -> Lexus GS-F

Comment

No wgłębienia są - ale haczyków nie ma
      Dlatego jestem ciekawy czy inni forumowicze posiadający taką siatkę dostali te haczyki w zestawie.

Comment

Zamieszczone przez smok Zobacz posta
        No wgłębienia są - ale haczyków nie ma
        Dlatego jestem ciekawy czy inni forumowicze posiadający taką siatkę dostali te haczyki w zestawie.
        Co na to dealer ?

Comment

Po całkiem niezłej walce z Karlikiem Malta w Poznaniu udało mi się dostać haczyki.

Najpierw chcieli mi wmówić , że koszt haczyków to 175 zł ( 177 kosztuje siatka z 2 haczykami ) potem wspomogłem się infolinią hondy i wytłumaczyli im , że takie haczyki to były w komplecie z siatką i że powinni mi je dać . Po tygodniu od zamówienia drugiej siatki w celach porównawczych dostałem info , że mam się zgłosić na montaż w ASO i powiem szczerze , że takiej popeliny to ja w życiu nie widziałem.
          Rozumiem , że mogli się zdenerwować , że im dupę zawracam jakimiś gównianymi haczykami i tym , że to ja ostatecznie miałem rację w tej kwestii ( nie zdziwiłbym się jak my mi ktoś nalał do baku czy nasrał pod silnik ).

Wszystkie możliwe obicia w bagażniku miałem wyciągnięte z zatrzasków i ujebane.
          Oczywiście zamiast wrócić do salonu w celu naprawy zrobiłem to sam a szkoda bo powinni to zobaczyć.
          Jak się okazuje nasze samochody to większe klocki Lego - tylko że składanie tego bez instrukcji jest dość frustrujące.

Ostatecznie haczyki mam - potrafię też obrać bagażnik z tapicerki nie robiąc niczemu krzywdy. Szkoda tylko , że o takie gówno musiałem się naprosić ludzi u których zostawiłem niemałe pieniądze. Aż boję się jak stanie się z autem coś poważniejszego.

Comment

Wg instrukcji do IX generacji - jest pokazane w przypadku wymiany koła (które trzeba sobie dokupić), że należy rozłożyć siatkę w bagażniku - oczywiście jedną stroną przytwierdzić do istniejących haków - na to położyć koło zawinąć siatkę i dwoma końcami podłączyć się w te same haki.
            Dodam, że można chyba siatkę chwycić za uchwyty w siedzeniach te do fotelika - ale to nie taką miało spełniać funkcję.

Comment

Przepraszam, że odkopuję stary temat, ale muszę dopytać.

Siatkę do Tourera IX można kupić już za 50 złotych. Czy w takiej samej cenie znajdzie się jakieś rozwiązanie odpowiednie dla Hatchbacka? Nie musi to być koniecznie siatka, po prostu coś, co rozwiążę problem latających przedmiotów. Może jakaś samoróbka?

Comment

Ja mam taka w HB https://www.motochemia.pl/siatka-do-...402utdob0pqhl6

Comment

Zamieszczone przez punchoo78 Zobacz posta
                  Był problem z montażem? Czy użyłeś po prostu uchwytów z ISOFIXA?

Comment

ISOFIX + 2 oka do siatki , które sa po stronie zderzaka

Comment

Zamieszczone przez Tomasson Zobacz posta
                      Przepraszam, że odkopuję stary temat, ale muszę dopytać.

Siatkę do Tourera IX można kupić już za 50 złotych. Czy w takiej samej cenie znajdzie się jakieś rozwiązanie odpowiednie dla Hatchbacka? Nie musi to być koniecznie siatka, po prostu coś, co rozwiążę problem latających przedmiotów. Może jakaś samoróbka?
                      oryginalną ASOwską za 50 zł ?? jeśli nie w ASO to poproszę o namiary. dzięki.

Comment

Oryginalnej za tyle nigdzie się nie kupi - tylko zamienniki.

Comment

Kupilem oryginalną siatkę (tę pionową) do tourera za 50 ale funtów, nie złotych. Plus dycha za przesyłkę.
                          Ale nie żałuje.

Comment

Gdzie kupiłeś?

Comment

eBay brytyjski.

Comment

Working...
                              X