Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Specjalna folia na przednią szybę.

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Specjalna folia na przednią szybę.

Czy ktoś z forumowiczów ma doświadczenie, skorzystał z takiej opcji jak: Clearplex

specjalna folia na szybę, która ma chronić ją od uszkodzeń mechanicznych, jak uderzenie kamieniem.

Mamy dla Was jedyny taki produkt na rynku polskim – folie do ochrony szyb czołowych ClearPlex! Czemu warto włączyć ją do swojej oferty usług ? Folia ochronna na szybę przednią ClearPlex to jedyny tego przeznaczenia produkt na polskim rynku folii samochodowych, dopuszczony do montażu w polu widzenia kierowcy atestem ICiMB.  Jej producentem jest  marka Medico Inc. […]

Pewnie tanie to nie jest, ale może wiecie czy istnieje jakiś inny podobny tańszy i dobry produkt? Ktoś zakładał, robił coś podobnego?

No nic mnie tak nie wkurza jak trafienie kamieniem blisko rantu słupka "A" no i ... poszła od razu tak jak tu: https://www.wyborkierowcow.pl/wp-con...a-1024x632.jpg
    Kierownik Działu Diesla

O ile mi wiadomo hondy już mają przyciemnione szyby o wartość dopuszczalną. Naklejenie jakiejkolwiek folii na przednią szybę czołową to średnio dodatkowe - 16% transparentności czyli przekroczenie dopuszczalnego 70% minimum i badania na normalnej stacji kontroli masz z wynikiem N.

Comment

Ale przecież @rambo7 pyta o folię przezroczystą, bez przycienienia.

Comment

nic nie przyciemniam, dokładnie idzie o ochronę, musi to być folia tak klarowna że mam nawet nie zauważyć że ona jest. Wiem że to naklejają na Ferrari i takie tam...
        Kierownik Działu Diesla

Comment

Zamieszczone przez rambo7 Zobacz posta
          Czy ktoś z forumowiczów ma doświadczenie, skorzystał z takiej opcji jak: Clearplex
          Z tego co widzę to ta konkretna dostepna jest tylko w zakładach, które to montują. Ceny nie podają, trzeba by dzwonić, pytać.
          Znalazłem coś takiego: https://marketfolie.pl/pl/p/Folia-an...amochodowa/187
          Pytanie co to warte, czy tak dobra jak Clearplex. Cena nie jest jakaś masakryczna.
          Dobre folie zabezpieczające, nie dość, że trwałe, to jeszcze mają taką fajną funkcję, że po podgrzaniu same się naprawiają, ale kosztują majątek.
          Pozdrawiam Czarodziej
          Mój Szogun

Comment

https://www.warsfoll.com.pl/clearple...zedniej-szyby/
            Pewnie tanie to nie jest, ale może wiecie czy istnieje jakiś inny podobny tańszy i dobry produkt? Ktoś zakładał, robił coś podobnego?
            Mnie się wydaje, że tutaj nadal chodzi o stosunek ceny do oferty. Jeżeli ta folia z montażem i środkami do konserwacji (które są zalecane) kosztuje tyle co dodatkowe ubezpieczenie szyb (jest taka oferta bez utraty zniżek) to IMO nie ma się czym interesować. Szyb/zamienników lepszych i gorszych jest tyle, ze nie ma o czym dyskutować. Chyba, że masz szybę z jakimiś cudami podgrzewanymi itd. lub nietypową, niedostępną (od starego auta) której koszt zabija.
            Dodatkowo, naklejenie takiej folii na zużytą szybę (rysy itd) może dać słaby efekt. lepiej byłoby to chyba zrobić na nową co... mija się z celem całej akcji....
            Pomijam już to, że syf na naszych drogach jest taki zimą, że co jakiś czas trzeba tą szybę porządnie umyć płynem, odtłuścić jak się chce mieć dobra widoczność. nie wiem jak taka folia w tych zabiegach się spisze dodając jeszcze fakt, że i odmrażania auta w minusowych temperaturach musi mieć pewnie specjalną procedurę.
            Dla mnie gra niewarta świeczki przy codziennym aucie...
            Story:Civic: SL-> ED4 D15B2-> EG4 D15B3-> EJ2 D15B7-140KM-> Integra TypeR DC2 B18C6-214KM-> Si FG2 K20Z3-223KM->VolvoC30/SuzukiSS/FiestaST2->FK7 L15B7+
            Now: FL1 Boost Blue L15B7+Honda Forza 125 2023 +Honda HR-V 4x4 1.8 2021+FIT 2012

Comment

Zamieszczone przez Lcfr Zobacz posta
              Dla mnie gra niewarta świeczki przy codziennym aucie...
              tak myślałem że to tak się skończy. Mam takie szczęście że zawsze jak tylko wymienię szybę na nową to po tygodniu ponownie trafiona, i potem 3 lata spokój.
              Kierownik Działu Diesla

Comment

ponownie trafiona, i potem 3 lata spokój.
                Miałem dokładnie tak samo... Prawo serii... u mnie jeszcze obowiązuje w przebijaniu opon i nawet przestałem się zastanawiać dlaczego tak jest...
                Story:Civic: SL-> ED4 D15B2-> EG4 D15B3-> EJ2 D15B7-140KM-> Integra TypeR DC2 B18C6-214KM-> Si FG2 K20Z3-223KM->VolvoC30/SuzukiSS/FiestaST2->FK7 L15B7+
                Now: FL1 Boost Blue L15B7+Honda Forza 125 2023 +Honda HR-V 4x4 1.8 2021+FIT 2012

Comment

@Rambo , oklejałem w Llumar Rzeszów coś mówili o folii na przednią szybę , foli atermiczna , ale czy chroni ? Nie wiem , pytaj ich .
                  Llumar ma sieć w całej Polsce .

Nie każdy wie , że przy ubezpieczeniu OC można wykupić osobno pakiet szyby 80 zł na rok i w razie kamyczka , oczka , pęknięcia ubezpieczyciel wymieni na nową , nie OEM ale nową .

Wysłane z mojego ASUS_X00TD przy użyciu Tapatalka

Comment

ok dzięki.
                    Zamieszczone przez Bodex1 Zobacz posta
                    Nie każdy wie , że przy ubezpieczeniu OC można wykupić osobno pakiet szyby 80 z
                    tak, ale nie u każdego ubezpieczyciela.
                    Kierownik Działu Diesla

Comment

ok dzięki.

tak, ale nie u każdego ubezpieczyciela.
                      W Warcie można , a ceny mają niskie , np w porównywarkach mieli drożdsze o 100 we z takim pakietem jak w Warcie .

Wysłane z mojego ASUS_X00TD przy użyciu Tapatalka

Comment

Working...
                      X