Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Kompleksowa kosmetyka wnętrza

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Kompleksowa kosmetyka wnętrza

Cześć. Jak w temacie wziąłem się za kompleksową kosmetykę wnętrza hondy civic VII którą niedawno zakupiłem. Niby nie ma tragedii jak to się potocznie mówi ale z moim podejściem twierdzę że jest i będę próbował wszystko doprowadzić do porządanego wyglądu. Tymczasem koniec przynudzania na pierwszy ogień idzie sufit w myśl zasady z góry na dół do poziomu deski rozdzielczej. Będę umieszczał foty kolejno z wykonanych prac i aktualizował temat jeśli pojawią się jakieś pytania proszę śmiało
    Większość fotek 50/50 lub kolaż dla lepszej oceny sytuacji zapraszam do oglądania i oceny

Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka

Świetny pomysł z 50/50. Chociaż dla Ciebie to dodatkowa robota Niby auto wygląda na czyste, ale dopiero przy takim pół na pół widać ile do czystości brakuje.

Pisz proszę czym i jak robisz. Innym się przyda
    Pozdrawiam Czarodziej
    Mój Szogun

Comment

Okej

Sufit: bonetowanie czyli APC na mikrofibre i przecieram
      Tworzywa: APC + magiczna gąbka ewentualnie pędzle i mikrofibra do zbierania brudu

Tak nawiasem nie da się jednoznacznie powiedzieć czym wszystko wyczyścić bo często loteria na zabrudzenia jakiego pochodzenia trafimy i tutaj niestety w głównej mierze liczy się doświadczenie kolejna sprawa to właściwe użycie produktów i narzędzi mówię o tym aby każdy miał świadomość że nie jest to tylko potocznie nazywane sprzątanie auta

Comment

Kolejna porcja fotek mianowicie uprana tylna kanapa, czyszczenie tworzyw i całości odsłoniętej podłogi pod kanapą i wnęka bagażnika.

Pranie: produkty shiny garage carpet cleaner + płukanie poorboys strawberry, szczotka na wkrętarkę soft + odkurzacz profi 50.1C

Tworzywa: czyszczenie APC PRO od ADBL + magiczna gabka + pędzle + fibra + dressing shiny garage interior satin dressing

Blacha: czyszczenie APC PRO od ADBL, szczotka + fibra

Comment

Szacun za chęć maskowania i robienia 50/50
          Gratki profi roboty. Kurde... brakuje mi na codzień odkurzacza piorącego...
          LIVE WELL • LOVE MUCH • LAUGH OFTEN
          sigpic

Moja była Hanula... niestety ;(

Comment

Dzięki za dobre słowo
            Zastanów się nad zakupem niby sporo kosztuje ale jak policzysz pranie aut czy kanapy, dywanu w domu zwróci się moment i robisz to wtedy kiedy masz na to ochotę ile razy chcesz

Comment

Zamieszczone przez Freddy Zobacz posta
              Dzięki za dobre słowo
              Zastanów się nad zakupem niby sporo kosztuje ale jak policzysz pranie aut czy kanapy, dywanu w domu zwróci się moment i robisz to wtedy kiedy masz na to ochotę ile razy chcesz

Póki co wykorzystuję teściów - oni mają Rainbowa Nie mam w domu dywanów, a aut nie piorę zarobkowo
              Ale to jest jeden z tych gadżetów (drugi to dobra polerka), który na użytek własny jest kosztowo nie opłacalny, ale jak byś miał to byś był w pełni szczęścia
              LIVE WELL • LOVE MUCH • LAUGH OFTEN
              sigpic

Moja była Hanula... niestety ;(

Comment

Bardzo dobrze powiedziane ale może się też okazać że się spodoba i wtedy powstaje hobby nieodkryta pasja hehe
                Co do maszyny polerskiej dzisiaj to niewielkie koszty tym bardziej dla amatora mogę Ci coś podesłać to się zaznajomisz [emoji14]

Comment

Zamieszczone przez majkel79 Zobacz posta
                  (drugi to dobra polerka), który na użytek własny jest kosztowo nie opłacalny
                  Zerknij na maszynkę DA od ADBL, bardzo fajny sprzęt dla amatora za stosunkowo nieduże pieniążki, ale faktycznie zależy co się robi, ja to wykorzystam i do auta i do innych rzeczy jakie zdarza się zmajstrować.
                  Za zestaw: maszyna, komplet padów, komplet past polerskich, IPA i ściereczki trochę ponad 600 zł.
                  Pozdrawiam Czarodziej
                  Mój Szogun

Comment

Jakieś foteczki pomału składam wszystko dwa dni pracy za nami myślę że jutro zamknę wnętrze
                    Tkaniny po praniu zabezpieczone produktem typu fabric protector aby ograniczyć plamienie jak skończę żartobliwe twierdzenie "gabinet auto po lekarzu" chyba stanie się faktem hehe

Comment

I kolejna porcja fotek z dzisiejszych już prac w zasadzie wykończeń ale i tak zeszło cały dzień montaż foteli, dressing na tworzywa, ozonowanie wnętrza wraz z klimatyzacją wpadły też nowe dywaniki jak znajdę trochę czasu to przysiąde i może wrzucę też inne mam ich sporo ale też nie wszystkiego co było robione bo zwyczajnie musiałbym nie odkładać aparatu a samo się nie zrobi

Comment

Zamieszczone przez Freddy Zobacz posta
                        dwa dni pracy za nami myślę że jutro zamknę wnętrze
                        Świetna robota, naprawdę szacunek Bardzo lubię oglądać takie zdjęcia, widać jak hondzia nabiera blasku.

Comment

Dzięki za dobre słowo cieszę się że się podoba

Comment

Jaki dressing w środku a jaki na zewnątrz?
                            Auto kierownika: Honda Civic VIII gen (FD7) Comfort, R18A2, 2011r. Był Civic VI 1.4 MB2 1995r., Accord VI 1.8 CH6 2001r.
                            Auto kierowniczki: Honda Civic VII gen (EU8) LS, Hatchback 5d, D16V1 2004r.

Comment

Wnętrze shiny garage interior satin dressing na zewnątrz nie było mowy o czymkolwiek ale jeśli coś to mam różne

Comment

Working...
                              X