Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Polerowanie przedniej szyby

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Polerowanie przedniej szyby

Ktoś ma doświadczenie w tym temacie?
    W samochodzie żony któryś z poprzednich właścicieli prawdopodobnie włączył wycieraczki bez jednej wycieraczki i powstały na środku szyby po całej długości pracy wycieraczki pasażera głębokie rysy. W związku z tym że to oryginalna szyba wolałbym to wypolerować.

Jest na to sposób?

Jak kupiłem w styczniu auto z 2006r. to miało porysowaną przednią szybę od wycieraczek. Pod słońce źle się jechało. Poprzedni właściciel widać każde rano intensywnie używał wycieraczek bez względu na to co na nich było. Pytałem o polerowanie w kilku zakładach z auto szybami i car detalingiem. Polerowanie przedniej szyby każdy odradzał. Boczną ewentualnie można by polerować. Kupiłem nową Nordglass za ok. 480 zł.
    http://www.dadrl.org.uk
    http://www.lightmare.org

Comment

Zamieszczone przez Xxsoft Zobacz posta
      Ktoś ma doświadczenie w tym temacie?
      W samochodzie żony któryś z poprzednich właścicieli prawdopodobnie włączył wycieraczki bez jednej wycieraczki i powstały na środku szyby po całej długości pracy wycieraczki pasażera głębokie rysy. W związku z tym że to oryginalna szyba wolałbym to wypolerować.

Jest na to sposób?
      Jeśli to głęboka rysa to odpuść tym bardziej, że to szyba czołowa. Jedyny zestaw do polerowania szyb to twardy filc na polerkę + tlenek ceru i kilka godzin pracy - bardzo powolne jest polerowanie szyb. Co do czołowej szyby to usuwa się tylko naloty/mikrorysy z tego względu, że przy polerowaniu dłużej w jednym miejscu i zebranie sporej ilości szkła może spowodować efekt soczewki co w szybie czołowej jest niedopuszczalne.

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka

Comment

Przed chwilą sprawdziłem te rysy. Są wyczuwalne pazurem ale nie zatrzymuje się w rysie. Więc takiej aż tragedii nie ma.

Z miejsca kierowcy tak to się w oczy nie rzuca ale z pasażera to przed samymi oczami i strasznie denerwujące.

Chyba spróbuję tym tlenkiem ceru aby chociaż trochę to spolerować. Dużo nie kosztuje ale może coś da.
        Dzięki za pomoc.

Comment

Zamieszczone przez Xxsoft Zobacz posta
          Przed chwilą sprawdziłem te rysy. Są wyczuwalne pazurem ale nie zatrzymuje się w rysie. Więc takiej aż tragedii nie ma.

Z miejsca kierowcy tak to się w oczy nie rzuca ale z pasażera to przed samymi oczami i strasznie denerwujące.

Chyba spróbuję tym tlenkiem ceru aby chociaż trochę to spolerować. Dużo nie kosztuje ale może coś da.
          Dzięki za pomoc.
          Najważniejsze to:
          -Wolne obroty polerki
          -Dobra konsystencja tlenku ceru (rozrabiasz z wodą do konsystencji mniej więcej pasty do zębów)
          - co jakiś czas psikasz szybę wodą żeby nie wysechł tlenek ceru
          - nie trzymać polerki w jednym miejscu
          - okleić wszystko co się da do okoła (syf straszny)

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka

Comment

Jeśli już chcesz się podjąć polerowania to tak jak Paluch radzi. Ja jeszcze dodam od siebie, żebyś robił przerwy. Nie dopuść do przegrzania szyby od polerki bo stopisz folię i wtedy już tylko pozostanie wymiana szyby.
            LIVE WELL • LOVE MUCH • LAUGH OFTEN
            sigpic

Moja była Hanula... niestety ;(

Comment

Dzięki wszystkim.

Comment

Dołączę się do tematu. Też po 12 latach mam już sporo rysek na przedniej szybie. Szorując tym tlenkiem ceru nie chciałbym pogorszyć i zrobić tzw. efektu soczewki jak ktoś pisał, więc może lepiej użyć glinki ? Przynajmniej porządnie tą szybę wyczyszczę i zwiększę szanse na lepszą pracę wycieraczek, na które w IX generacji wiele osób narzeka...

Comment

Lepiej pojedź do studia autodetalingowego, zrobią to fachowo.

Moja

Comment

Working...
                  X