Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Odnowienie listew progów - czym najlepiej.

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Odnowienie listew progów - czym najlepiej.

Witam,
    Potrzebuje odnowić listwy progów samochodu Honda Civic VIII
    Listy są trochę wyblakłe od słońca.

Jakich preparatów byście użyli a jeśli np. poniżej wymieniony t-cut to szary czy czarny pod konkretny moj kolor.

30530993_2043252895689472_2032082055759659008_n.jpg

Oglądałem kiedyś TV i pewien łysy mechanik użył suszarki i podgrzewał listwy w polonezie. Mowil że w ten sposób lekko podtopuje stary plastik i dzięki temu utlenia się stara warstwa a tworzy nowa.

Comment

Zamieszczone przez przemo02 Zobacz posta
      Oglądałem kiedyś TV i pewien łysy mechanik użył suszarki i podgrzewał listwy w polonezie. Mowil że w ten sposób lekko podtopuje stary plastik i dzięki temu utlenia się stara warstwa a tworzy nowa.
      też to widziałem, to była opalarka, ale nie polecam bo jedna sekunda za długo i mina

Comment

Comment

Opalarka to dobry pomysł moim zdaniem, mimo iż moje listwy były niemalże białe od słońca to efekt jest całkiem niezły. Moment kiedy plastik zaczyna czernieć pod opalarką łatwo opanować. Nie próbowałem wcześniej żadnych innych sposobów ani preparatów więc nie mogę powiedzieć, że opalarka to najlepszy sposób na wyblakłe listwy, natomiast działa.
          Wiem, że już dawno był ten temat poruszany ale być może znajdzie się ktoś jeszcze taki jak ja i ten wątek wyszuka.
          20190817_100744.jpg20190817_101912.jpg20190817_101921.jpg20190817_105119.jpg20190817_105136.jpg

Comment

Polecam powłokę do plastików GYEON Q2 TRIM!

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

Comment

Zamieszczone przez Siwy_88 Zobacz posta
              Opalarka to dobry pomysł moim zdaniem
              Lakier jakoś chroniłeś czy na żywca jechałeś?

Comment

No, to samo pytanie co Xxsoft. bo jeśli nie chroniłes to już niedługo się o tym dowiesz. ale też jestem ciekaw. Ale efekt jest, pokaż cały jak wygląda po zabiegu. miałeś jakieś drobne zarysowania?? są do usunięcia na ciepło???

Comment

Working...
                X