mam polifta i zauwazyłem zawiasy tylnej klapy, maski sa skorodowane czym najlepiej zapuscic te zawiasy zeby nie gniło? olej? jakis preparat moze konserwacja w sprayu ?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
czym zabespieczyc wszystkie zawiasy przed korozja?
Collapse
X
-
Zamieszczone przez Karl1985 Zobacz postaKup smar miedziowy, coś w tym stylu KLIK
Zamieszczone przez piotrek-k11 Zobacz postamam polifta i zauwazyłem zawiasy tylnej klapy, maski sa skorodowane czym najlepiej zapuscic te zawiasy zeby nie gniło? olej? jakis preparat moze konserwacja w sprayu ?
Comment
-
Zamieszczone przez tutek Zobacz postasmarem miedziowym nie smarujemy zawiasow! ,,Uwaga nie stosować do elementów obrotowych,,
Faktycznie nie należy stosować smaru miedziowego do elementów obrotowych które pracują powyżej 340 stopni,po tej granicy smar zachowuje cechy zabezpieczające i działa, jako smar suchy.
Także śmiało możesz zastosować smar miedziowy
Comment
-
Zamieszczone przez Karl1985 Zobacz postaFaktycznie nie należy stosować smaru miedziowego do elementów obrotowych które pracują powyżej 340 stopni,po tej granicy smar zachowuje cechy zabezpieczające i działa, jako smar suchy.
Także śmiało możesz zastosować smar miedziowy
Comment
-
Zamieszczone przez piotrek-k11 Zobacz postaa nada sie biały smar? mam w sprayu kupiłem zeby do psikniecia w sprzegło zeby nie piszczało ?lozysko sprzegla do wymiany, razem z dociskiem i tarcza. nie ma innej opcji, chyba ze lubisz grzebac miedzy skrzynia a motorem co chwile, to dzis wymien lozysko, za miesiac docisk, za 2 miesiace tarcze, albo dwumase bo nie wiem co tam masz.
Tutek, nie siej paniki. Możesz wytłumaczyć przedstawioną wizję katastrofy ?Last edited by syriuszteam; 18-02-2013, 19:43.
Comment
-
Zamieszczone przez tutek Zobacz postaprowokacja?lozysko sprzegla do wymiany, razem z dociskiem i tarcza. nie ma innej opcji, chyba ze lubisz grzebac miedzy skrzynia a motorem co chwile, to dzis wymien lozysko, za miesiac docisk, za 2 miesiace tarcze, albo dwumase bo nie wiem co tam masz.
Tutek, nie siej paniki. Możesz wytłumaczyć przedstawioną wizję katastrofy ?
Comment
-
Zamieszczone przez piotrek-k11 Zobacz postato nie łozysko ani docisk, psikałem na łape w skrzyni i pomogło to ona skrzeczy, te civiki i VI gen z resza V chyba tez maja ten sam problem, napewno nie sprzegło
Comment
Comment