Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

czym zabespieczyc wszystkie zawiasy przed korozja?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• czym zabespieczyc wszystkie zawiasy przed korozja?

mam polifta i zauwazyłem zawiasy tylnej klapy, maski sa skorodowane czym najlepiej zapuscic te zawiasy zeby nie gniło? olej? jakis preparat moze konserwacja w sprayu ?

Kup smar miedziowy, coś w tym stylu KLIK

Comment

Zamieszczone przez Karl1985 Zobacz posta
      Kup smar miedziowy, coś w tym stylu KLIK
      smarem miedziowym nie smarujemy zawiasow! ,,Uwaga nie stosować do elementów obrotowych,,

Zamieszczone przez piotrek-k11 Zobacz posta
      mam polifta i zauwazyłem zawiasy tylnej klapy, maski sa skorodowane czym najlepiej zapuscic te zawiasy zeby nie gniło? olej? jakis preparat moze konserwacja w sprayu ?
      jesli masz taka mozliwosc, zabezpiecz auto przed zabrudzeniem, podgrzej zwykly smar w jakims starym rondelku, goracym smarem i szorstkim pedzlem ,,wklepuj,, go w szczeliny zawiasu i ruszaj klapa, po tym zabiegu wytrzyj smar pozostaly na zewnatrz. to opcja na pare lat, na chwilke to mozesz psiknac wd40
      Last edited by Karl1985; 18-02-2013, 17:45. Powód: łącz posty, używaj do tego popcji edycji

Comment

Zamieszczone przez tutek Zobacz posta
        smarem miedziowym nie smarujemy zawiasow! ,,Uwaga nie stosować do elementów obrotowych,,

Faktycznie nie należy stosować smaru miedziowego do elementów obrotowych które pracują powyżej 340 stopni,po tej granicy smar zachowuje cechy zabezpieczające i działa, jako smar suchy.
        Także śmiało możesz zastosować smar miedziowy

Comment

Zamieszczone przez Karl1985 Zobacz posta
          Faktycznie nie należy stosować smaru miedziowego do elementów obrotowych które pracują powyżej 340 stopni,po tej granicy smar zachowuje cechy zabezpieczające i działa, jako smar suchy.
          Także śmiało możesz zastosować smar miedziowy
          wytlumacz mi jak opilki miedziowe maja sie dostac do szczelin zawiasu? czasy ,,smarownikow,, juz dawno sie skonczyly.

Comment

a nada sie biały smar? mam w sprayu kupiłem zeby do psikniecia w sprzegło zeby nie piszczało ?

Comment

a nada sie biały smar? mam w sprayu kupiłem zeby do psikniecia w sprzegło zeby nie piszczało ?
              prowokacja? lozysko sprzegla do wymiany, razem z dociskiem i tarcza. nie ma innej opcji, chyba ze lubisz grzebac miedzy skrzynia a motorem co chwile, to dzis wymien lozysko, za miesiac docisk, za 2 miesiace tarcze, albo dwumase bo nie wiem co tam masz.

Tutek, nie siej paniki. Możesz wytłumaczyć przedstawioną wizję katastrofy ?
              Last edited by syriuszteam; 18-02-2013, 19:43.

Comment

Spokojnie możesz użyć białego smaru. Dobrym rozwiązaniem jest też smar linowy, ale nie kupisz go w małym opakowaniu. Tylko kontakt z konserwatorami wind i dźwigów.

Comment

Zamieszczone przez tutek Zobacz posta
                  prowokacja? lozysko sprzegla do wymiany, razem z dociskiem i tarcza. nie ma innej opcji, chyba ze lubisz grzebac miedzy skrzynia a motorem co chwile, to dzis wymien lozysko, za miesiac docisk, za 2 miesiace tarcze, albo dwumase bo nie wiem co tam masz.

Tutek, nie siej paniki. Możesz wytłumaczyć przedstawioną wizję katastrofy ?
                  to nie łozysko ani docisk, psikałem na łape w skrzyni i pomogło to ona skrzeczy, te civiki i VI gen z resza V chyba tez maja ten sam problem, napewno nie sprzegło

Comment

to nie łozysko ani docisk, psikałem na łape w skrzyni i pomogło to ona skrzeczy, te civiki i VI gen z resza V chyba tez maja ten sam problem, napewno nie sprzegło
                    zwracam honor, nie napisales ze to lapa

Comment

Working...
                    X