Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Nadkola na tył

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Nadkola na tył

Witam kolegów !
    Zdecydowałem się założyć nowy temat dot. tylnich nadkoli w modelach civic z lat 2001-2005. Moja Hania to Civic Sedan z 2003 r. chciałem ją jakoś zabezpieczyć szczególnie na zimę bo na wewnetrznych rantach tylnich nadkoli zbiera się sporo błota i wilgoci. Szukałem nadkoli do tego modelu ale niestety na tył nic niema. Jeden sprzedawca podsunąl mi pomysł żeby kupić nadkola z modelu niższego tj 2001 i dopasować. Co o tym myślicie? Może się da jakoś dociąć i spasować, robił ktoś z was już coś takiego? jak zabezpieczacie tylnie błotniki przed korozją?
    Moja StarA i Moja NowA

jak zauważyłeś model 2001-2005 ma zdecydowanie lepiej zabezpieczone blachy strukturalnie - tzn sama blacha juz tak nie gnije jak w modelach starszych generacji co było "standardem" gnicie tylnych nadkoli przy styku ze zderzakiem. Tak że szkoda Twojego zachodu blachy są tak zabezpieczone że tylko myjka ciśnieniowa i dokłade umycie wystarcza. No chyba że jeździsz gdzieś w tak ciężkich warunkach że błoto i snieg utrzymuje sie do maja. Org. nadkoli na tył nie ma, pozostaje Ci rzemiosło lub improwizacja.
    Kierownik Działu Diesla

Comment

Ja w mojej 98 1.4 3D założyłem takie z alledrogo (rodzima produkcja) - drogie nie były 30zł/sztk. ale.... jeden przyszedł już lekko pękniety (dało sie skleić). A co do spasowania tych elementów do naszego auta to już inna historia. Nie było łatwo zamontować ich do blachy. Tworzywo "piało" w wielu miejscach. Nie obyło sie bez docinania w miejscach styku np. z amortyzatorami. Niby założyłem (jakoś), niby mam ale nie polecam. Chyba, że ktoś bardzo musi i bardzo chce tym bardziej, że fabrycznych chyba nie było....

Comment

Working...
      X