Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Kuny, gryzonie - jak chronić auto ?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Kuny, gryzonie - jak chronić auto ?

Suka kuna pogryzła mi antenę FM na dachu i to na samym czubku ...znalazła se suka miejsce ... skąd wiem że to suka? ...no bo to suka jej blać - to oczywiste! ... jakie rady na takie kuna jej mać zwierzaki?!
    Ma ktoś jakieś patenty chemiczne, elektroniczne, wybuchowe, itd...?
    (na razie auto jedzie ale tylko czekam aż coś pod maską okaże się że pogryzione).
    Kierownik Działu Diesla

2 tygodnie temu jechaliśmy z rodziną do lasu na weekend. Po tym co się tu naczytałem o tych zwierzakach, zakupiłem kostki domestosa (z 5) i pożyczyłem od rodziców taki na baterie słoneczne odstraszacz jaki mają wbity u siebie na koty. Stwierdziłem, że jak opisane że na koty, kuny i inne takie, to sprawdzę na swoim kocie. Nie zadziałało, powąchał popatrzył na mnie jak na durnia i se poszedł spokojnym krokiem. Ostatecznie więc tego nie zabrałem, domestosów nie powiesiłem (btw - jaki zapach tych kostek koledzy wieszali, bo zacząłem się zastanawiać czy zakupione morskie, lawendowe i inne wynalazki mi nie ściągną tych zwierzaków...). Ostatecznie znalazłem to:

ale już nie zdążyłem z zakupem...

Comment

Nie tylko Ty masz z tym problem Tak było zaraz po kupnie mojej Ep-ki

Kupiłem nowe wygłuszenie i znów to samo Pier*** zwierz

Więc też podpinam się pod pytanie Rambo, dajcie jakieś sprawdzone środki, ale nie kostka domestosa, czy sierść z wilka bo już to przerabiałem
      Moja ko-Hanka http://www.civicforum.pl/showthread....ck-Mój-TYPE-R

Szerszeń by grzes41gt https://www.civicforum.pl/showthread...�-by-grzes41gt
      sigpic

Comment

W pracy stosujemy/polecamy/sprzedajemy klientom TUNAP 398. Jest w sprayu, po spryskaniu pozostaje lepki. Pozostawia tez specyficzny zapach. Ceny na necie są lekko przesadzone bo u mnie w VW kosztuje taka puszeczka ok 40-50zł. Nie chce robić reklamy czy coś w tym stylu, ale naprawdę działa.
        x.JPG
        Last edited by Hamann90; 10-06-2015, 22:25.

Comment

Odstraszacz kun - montaż pod maską

Jako, że odwiedziła mnie ostatnio kuna, pożywiając się znaczną częścią maty wygłuszającej, postanowiłem zaopatrzyć się w odstraszacz. Zakupiłem taką oto zabawkę:

ods11.png

I teraz mam kłopot, w którym miejscu to ustrojstwo zamontować pod maską. Chodziłem dziś dookoła chyba z 30 minut i nie mam koncepcji. Wiem wiem, powinienem był wcześniej o tym pomyśleć. Może ktoś z was montował już coś takiego u siebie i pomoże? Dzięki za sugestie.

1. Regulamin Forum
          2. Dział Powitań
          3. Wyszukiwarka podobnych tematów - nie otwieramy nowych
          4. Wątek przeniesiony
          Last edited by markow71; 11-01-2016, 17:56.

Comment

ja to podłączyłem do akumulatora i skierowałem w stronę komory silnika głośniczkami i błyskającą diodą (mam trochę inny gadżet) przyczepiłem to koło aku na paseczki zaciskowe już rok tak sobie działa i chyba coś daje bo odwiedzin więcej nie było

Comment

Miałem taki ultradźwiękowy odstraszacz w poprzednim samochodzie... po roku kuny się przyzwyczaiły. Co prawda z mniejszą częstotliwością, ale jednak wchodziły pod maskę.

Obecnie, za radą internetów zrobiłem sobie WC z komory silnika i zawiesiłem 2 kostki domestos... od 3 miesięcy nie widzę gości... chyba działa :-)

Comment

Przegryziony przewod paliwa

Witam dzisiaj odpalam auto i czuje zapach benzyny,otworzyłem maskę a tu tryska benzyna,przewód paliwa przegrywa chyba kuna, jak można to naprawić? Civic 1.6 sport

3ba oryginalny kupić w asortymencie czy są może jakieś zamienniki? A może ktoś inny sposób zna aby to naprawic
                Last edited by rambo7; 05-06-2016, 21:48. Powód: po sobie stosuj Edycję

Comment

najpewniej wymienić odcinek, lepiej nie zrobić prowizorki która doprowadzi do pożaru komory silnika i całego auta.
                  Kierownik Działu Diesla

Comment

Polecam też instalację kostek toaletowych domestos pod maską... trochę pachnie wc, ale z kunami mam spokój :-)

Comment

Zamieszczone przez Cojakco Zobacz posta
                      Polecam też instalację kostek toaletowych domestos pod maską... trochę pachnie wc, ale z kunami mam spokój :-)
                      To jest jak walka z wiatrakami,ręce opadają...
                      Kostki do wc są do wc
                      To jest środek żrący ,powodujący korozję,opary z tych kostek skutecznie niszczą wszystko do czego mają dostęp,a w szególności połączenia elektryczne.Przez lata wyjmowałem ludziom spod maski różne skarpety wypchane po brzegi kostkami,którymi obwieszone były jak choinka zżarte skrzynki bezpiecznikowe ,albo wiązki ze zgnitymi kostkami.
                      Do tego są dedykowane środki,spraye zapachowe,smakowe,odstraszacze elektroniczne,a nie soda kaustyczna.

Comment

No to idę kupić Tunap 398... Czy ktoś testował ten spray?

Comment

Tak,ja pryskałem tym auta flotowe i działa.Jest dobry,ale trzeba pryskać wszystko,bo smakowy.

Ten jest wydajniejszy,bo wystarczy raz na jakiś prysnąć po szmatach w komorze i odstrasza sam zapach:

Comment

Czy ktoś wie jak podłączyć odstraszacz tak by działał tylko na postoju a nie nonstop? Jakiś terminal 15 że w większości aut jest we wtyczkę do podłączenia radia samochodowego tylko jak to znaleźć i się tam dostać
                            Załączone pliki
                            Last edited by negatyw007; 25-03-2017, 14:33.

Comment

Głupoty tam wypisują,nic nie jest podłączane do masy.
                              Plus podłącz normalnie do plusa aku,a minus do przewodu idącego do skrzynki ,w którym jest plus po zapłonie.
                              Generalnie ,to o to właśnie chodzi,ale tak nie powino się łączyć.
                              Last edited by m26; 25-03-2017, 17:44.

Comment

Working...
                              X