Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

wzrost cen nowych samochodów od 1.03.23

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Civic XI w najbogatszej wersji w USA 30950 $ x 4,39 zł = 135 870 zł i to jest powiew rozsądku, nie wspominam o zamożności tamtego społeczeństwa, potężnej konkurencji itp.

Honda Polska robi ludzi w balona, po prostu. A szkoda.

Comment

zgadzam się w 100% dlatego wysłałem pismo do uokik-u w tej sprawie nie wiem czy podejmą temat jak dotąd przy robieniu ludzi w balona np. z paliwem podjęli mam nadzieję że tu również zareagują, zastanawiam się też czy nie napisać paszkwila do fabryki muszę jednak pomyśleć czy to ma sens

Comment

Zamieszczone przez sliwa87 Zobacz posta
        Civic XI w najbogatszej wersji w USA 30950 $ x 4,39 zł = 135 870 zł i to jest powiew rozsądku, nie wspominam o zamożności tamtego społeczeństwa, potężnej konkurencji itp.

Honda Polska robi ludzi w balona, po prostu. A szkoda.
        Cena w Usa nie dotyczy Hybrydy,ta ma być u nich od przyszłego roku.
        Do tych cen które podałeś dochodza jeszcze podatki stanowe i jako cudzoziemiec nie kupisz u nich nowego samochodu .
        Pomijam koszt transpoetu i opłat u nas
        To nie Honda robi ludzi w balona czy inny producent ale durnie z Brukseli którzy wymyślaja chore normy a sami latają odrzutowcami

Comment

Zamieszczone przez Mariusz -TT Zobacz posta
          Cena w Usa nie dotyczy Hybrydy,ta ma być u nich od przyszłego roku.
          Do tych cen które podałeś dochodza jeszcze podatki stanowe i jako cudzoziemiec nie kupisz u nich nowego samochodu .
          Pomijam koszt transpoetu i opłat u nas
          To nie Honda robi ludzi w balona czy inny producent ale durnie z Brukseli którzy wymyślaja chore normy a sami latają odrzutowcami
          Trochę tak trochę nie... wychodzi na to, że co rynek to są inne zasady. Pewnie właśnie wynikają z obostrzeń i podatków ale też na pewno ze strategii marketingowej - patrz brak Accorda na Europe bo mała sprzedaż. A taki Accord z 260KM i automatem to kozak auto na dodatek bardzo podatne na tuningi macowe - dobijając do 280-300KM ma sie luksus i namiastkę TypeRa. I faktycznie jak takie auto nie rozbite to nie ma sensu go ciągnąc.

Trochę im zazdroszczę cen paliwa i możliwości posiadania takich aut...

Zamieszczone przez IGNACJOSZ Zobacz posta
          zgadzam się w 100% dlatego wysłałem pismo do uokik-u w tej sprawie nie wiem czy podejmą temat jak dotąd przy robieniu ludzi w balona np. z paliwem podjęli mam nadzieję że tu również zareagują, zastanawiam się też czy nie napisać paszkwila do fabryki muszę jednak pomyśleć czy to ma sens
          serio?
          IMO walka z wiatrakami... i to nie takimi jak u don Kichota tylko na miarę transformersów....
          Story:Civic: SL-> ED4 D15B2-> EG4 D15B3-> EJ2 D15B7-140KM-> Integra TypeR DC2 B18C6-214KM-> Si FG2 K20Z3-223KM->VolvoC30/SuzukiSS/FiestaST2->FK7 L15B7+
          Now: FL1 Boost Blue L15B7+Honda Forza 125 2023 +Honda HR-V 4x4 1.8 2021+FIT 2012

Comment

Tak w ramach ciekawostki, w Grecji (UE - te same prawdopodobnie akcyzy, podatki, opłaty środowiskowe itp., cudowna Unia) - Civic XI Advance 47 700 E x 4,70 zł = 224 190 zł

Szok i niedowierzanie, świat i rynek samochodów chyba popier.......... !!

Oczywiście źródło: www.honda.gr

Cieszmy się z tego co mamy, musi służyć. Pzdr!

Comment

Taa?

Dania: Advance 439 900 DK x 0.63 = 277137 PLN...

Kraje Unii nie są jednorodne pod względem podatków i danin, a DK to zawsze był kosmos.
              Ale takie kwoty za kompakta to jest już kategoria humoru absurdalnego.

Comment

wiem ale już napisałem po prostu jestem wkór....y na całą tą sytuację a ponieważ to świeża sprawa niech sprawdzą kto jest autorem tych zawyżanych cen czy fabryka czy ci zasr....y z W-wy

Comment

wszystko stało się jasne to Polski importer podniósł ceny mówiąc ogólnie o podwyżkach transportu, wytworzenia czyli inflacji itd. żenujące darmozjady w 9m-cy dwie podwyżki wydali do końca lutego wydali 344 auta a na kolejne 699 ma już zamówienia

Comment

Zamieszczone przez IGNACJOSZ Zobacz posta
                    na kolejne 699 ma już zamówienia
                    A ludzie narzekają, że jest drogo.. widać nie!
                    Moja łódka Civic..
                    Mój "klekocik" Ceed..
                    New... "Japończyk" e:Hev 2.0
                    Coś na temat olejów..

Comment

Zobaczcie sobie po ile są sprzedawane Hondy i inne marki w Chinach w marcu.
                      Rabaty aż niewiarygodne.

Civic 8 2.2D -> Civic 8 1.8 -> Civic 9 1.6D -> Golf 7 2.0 TDI -> C 220d 4MATIC -> Lexus GS-F

Comment

Working...
                      X