Zamieszczone przez Grzechu
Zobacz posta
Zamieszczone przez Stach13
Zobacz posta
Nie bądźmy tendencyjni, kolega Dudek jeździ swobodnie, agresywnie tak jak lubi ,ma już 50000 km. Dasz głowę ,że po 200000 będzie silnik pił olej bo był 0W20 ? Na pewno nie. Problem w tym, że jak mu będzie pił to zaraz będzie 100 wpisów, że to wina 0W20. Ale gdyby jeździł mocnym ACEA A3 i po 200000 by mu pił to nikt się nie odezwie. Ja miałem 17 lat Civic VI gen. Przejechałem na nim 180000 km. Lali mi 0 albo 5w/30 i na pewno to nie był ACEA A3, tylko ACEA A1.
Dawniej jeździłem nie tak jak teraz. Często czerwone pole do odcinki, daleko na południe Europy przy strasznych upałach. Jak jeździłem do Chorwacji albo Włoch to 160-180km/h było normalne bez dużych przerw non stop po 5-6 godzin. Po 180000 km przebiegu silnik cykał jak zegarek, nie brał grama oleju. Jak nie było obciążenia typu włączone światła, to przy zapalonym silniku na wolnych obrotach kładąc ręce na kierownicy nigdy byś nie zgadł czy silnik pracuje czy nie. Potrzebny był mi ACEA A3 bo inne jak wjeżdżasz na autostradę do badziewie ? A tu na forum się dowiaduje ,że jak nie mam ACEA A3 to na autostradzie w lecie w żadnym przypadku nie mogę jechać więcej niż 120 km/h.
Comment