Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Test płukanek do silnika.

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Nie chce nikogo namawiać na te wynalazki. U mnie kupionym mitsubishi Outlander ze sporym przebiegiem zaczęło być słychać skrzynkę. Po xado to ustąpiło. Tak samo bylo w swift tylko tym następnej generacji (nie ta wada co opisuje ślepak) I tam były poprawione łożyska ale już zaczynały być słyszalne delikatnie. Ta sama sytuacja z xado I oba auta zrobiły ponad 100tys km. bez awarii oraz bez zauważalnego pogorszenia sprawności oraz głośności skrzynek. Oba auta manuale. I podkreślam - oba auta nie miały awarii tylko zaczynało być słychać pierwsze objawy zużycia- wtedy IMO xado pomaga dość zauważalnie.
    Zastosowaliśmy to nie mając nic do stracenia i pomogło zamiast zaszkodzić czy być nawet neutralne. Wyciszyły pracę po zaaplikowaniu i pozostawiły na tym poziomie jednocześnie praca była lepsza.
    Last edited by Lcfr; 27-04-2025, 10:09.
    Story:Civic: SL-> ED4 D15B2-> EG4 D15B3-> EJ2 D15B7-140KM-> Integra TypeR DC2 B18C6-214KM-> Si FG2 K20Z3-223KM->VolvoC30/SuzukiSS/FiestaST2->FK7 L15B7+
    Now: FL1 Boost Blue L15B7+Honda Forza 125 2023 +Honda HR-V 4x4 1.8 2021+FIT 2012

Comment

Z płukanką do silnika jakoś nie mam przekonania, przy częstej wymianie oliwki u mnie - dodatkowo jak ukazują testy (vide kanał z testami oleju przed/po na YT) to po płukance zawsze część zostaje w misce/magistrali starego oleju z płukanką...

Comment

Zamieszczone przez Elwizardos Zobacz posta
        Płukanka to nie jest remedium na uszkodzenia i do zastosowania bardziej w silniku niż w skrzyni. W silniku, w którym zachodzi proces spalania wytrąca się więcej substancji, które zanieczyszczają jego wnętrze.
        Pisałem o ceramizerach.
        Zamieszczone przez Elwizardos Zobacz posta
        Jak napisał "Slepak", sprawdź poziom oleju, ewentualnie stan łożysk.
        Skrzynia jest rok po remoncie. Wszystkie łozyska wymienione. Olej nowy i jest stan odpowiedni. Przed remontem był grzechotnik, jak to w tych skrzyniach w EP2 D16V1. Teraz od 100 km wyje, craczej dyfer a nie skrzynia. Już nie chce mi się jej zrzucać.

Comment

Mieliśmy d16v1 w ep2 i nie narzekaliśmy na skrzynkę-tam mocniejsze łożyska niż te w 1.4 ... jak masz porobione łożyska to dziwne trochę
          nie namawiam ale xado mogę polecic. przypomniałem sobie, że laliśmy to do subarka takiego paździerza co miał jak kupowaliśmy 280 tys. chyba (na chwile miał być i już było słychać łożysko na głównym wałku. zalaliśmy xado nowe oleje... słychać było dalej ale dużo mniej no i zrobił kolejne 80tys.przez 4lata bez rozbierania skrzyni
          IMO jeżeli nie pomoże to nie zaszkodzi w Twoim przypadku
          Story:Civic: SL-> ED4 D15B2-> EG4 D15B3-> EJ2 D15B7-140KM-> Integra TypeR DC2 B18C6-214KM-> Si FG2 K20Z3-223KM->VolvoC30/SuzukiSS/FiestaST2->FK7 L15B7+
          Now: FL1 Boost Blue L15B7+Honda Forza 125 2023 +Honda HR-V 4x4 1.8 2021+FIT 2012

Comment

Working...
          X