Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Civic TypeR w Automaniaku (9.09.2018r.).

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Civic TypeR w Automaniaku (9.09.2018r.).

Oglądał ktoś? Było porównanie hotchatch'y megane RS, TypeR FK8 i hyundai i30N.

Najpierw test jak auta sprawdzają się jako dupowozy czyli w trybie komfort. Operator z kamerą na statywie usiadł w bagażniku i sprawdzali jak radziła sobie stabilizacja kamery w konkretnym aucie. Civic oczywiście wypadł najgorzej (jakoś mnie to nie dziwi).

Druga konkurencja to hamulce (ze 160km/h). Tutaj Civic pobił wszystkich.

Trzecia konkurencja była dosyć dziwna. Każdy jechał autem po torze i mieli przejechać przez ostatni zakręt z jak najwyższą prędkością. Co się okazało?
    Civic wypadł najgorzej pozostałe dwa auta ex aequo. Tutaj się zatrzymam. Na ostatnim łuku stał policjant z suszarką i mierzył każde auto. Civic miał 93km/h, a i30 z RS po 96km/h. Mam twierdzić, że jak inny kierowca wszedłyby szybciej w zakręt civem to wyleciałby z zakrętu...? Mało to miarodajne.

Ostatnia konkurencja to wyścig na torze. Tutaj kolega w megane RS stwierdził, że tylna skrętna oś przeszkadza mu w swobodnej jeździe i musiałby się do tego przyzwyczaić. Co ciekawe i30 i TypeR przyjechali na metę prawie w tym samym czasie jako pierewsi. Kierowca i30 podczas wyścigu mówił, że civic ma przewagę nad i30 ponieważ ten od 160 już nie przyśpiesza. Ogólnie skończyło się na tym, że koreańczycy dogonili czołówkę Taki przekaz zrozumiałem z tego materiału.
    Last edited by pawcio-203; 10-09-2018, 11:53.
    Civic 1.5T

Varadero

oglądałem, szkoda, że type r nie robią w automacie...

Comment

No bez jaj,już sam ręczny na guzior to profanacja,nie mówiąc już o konflikcie programowym gaz/hebel

Comment

O jakim konflikcie mówisz?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Comment

Zapewne o tym jest pisane:
          Hej, hej! Mój Type-R ma na blacie już ponad 10kkm i 4 miesiące. Chciałem napisać Wam kilka słów komentarza po takim przebiegu - może kogoś zainteresuje / przyda się komuś. :-) - Nadal bardzo lubię ten samochód - choć kupiłem go w ciemno, na podstawie reklamy na FB, a wcześniej jeździłem Peugeotem 206, w dieslu o mocy 68KM. :-) - Wsiada się i wysiada dość trudno ze względu na budowę foteli i niepodnoszoną do góry kierownicę (miałem takie coś w Prelude z 84 roku), ponadto zawsze zakrywam

Comment

Jeśli chodzi o przekaz to też to zrozumiałem jak Pawcio.
            Aczkolwiek można zawsze inaczej, nawet jak posadzisz największego ciapka za kierownicą ctr to i tak nie przegra z konkurencją...

Swoją drogą ten test z suszarką na zakręcie to jakiś absurd.
            Civic 2014 lifestyle

Comment

Bo o programie decyduje producent,a ten to zapewne kompletny baran ,albo świadomy cwaniak który robi widowisko dla kasy a nie w celach informacyjnych.

Comment

Producent ma zapewnić oglądalność. Reszty sie domyśl

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Comment

Zamieszczone przez kermit01 Zobacz posta
                  Producent ma zapewnić oglądalność
                  Ma zapewnić zysk ,a oglądalność to nie najważniesza rzecz

Comment

Working...
                  X