kupiłem 7 hond z salonu teraz nie mam co kupić choć mógłbym wiele, nie ma hondy dla mnie dlatego dbam o moje ostatnie 3 hondy civic 2017 , crv 2015 , jazz 2019 perełka moja. moja 1 civic 2 civic 3 accord 4 crv 5 crv 6 civic 7 jazz, nie kupie hybrydy ani elektryka.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
spierd. motoryzacja
Collapse
X
-
Zamieszczone przez slepak Zobacz postaStany Zjednoczone stoją dla Ciebie otworem do kupienia nowej Hondy.
jak sie chce to się znajdzie aczkolwiek rozumiem smutek EuropejczykówStory:Civic: SL-> ED4 D15B2-> EG4 D15B3-> EJ2 D15B7-140KM-> Integra TypeR DC2 B18C6-214KM-> Si FG2 K20Z3-223KM->VolvoC30/SuzukiSS/FiestaST2->FK7 L15B7+
Now: FL1 Boost Blue L15B7+Honda Forza 125 2023 +Honda HR-V 4x4 1.8 2021+FIT 2012
Comment
-
I uciekną z Europy szybciej niż się pojawili jak ich dalej opłatami będzie unia blokować.
Potem będzie płacz jak to serwisować i skąd części brać.
Ludzie boją się aut z usa bo części trzeba importować, to co dopiero z Chin.
Wolę jednak Hondę bo używek w opór na części nawet jak by Honda zniknęła z Europy.
Poszukaj części do saba teraz jak ludzie mają problem i kupują od Opla w nadzieji że będzie pasować cokolwiek. Szczególnie silnikowe elementy do silników produkcji saab a nie gm.
Z firmą tata było podobnie na rynku Eu.Last edited by slepak; 20-08-2024, 10:23.
Comment
-
Zamieszczone przez slepak Zobacz postaI uciekną z Europy szybciej niż się pojawili jak ich dalej opłatami będzie unia blokować.
Potem będzie płacz jak to serwisować i skąd części brać.
Ludzie boją się aut z usa bo części trzeba importować, to co dopiero z Chin.
A co do Chin... to myślę, że nikt się nie będzie przejmował importem części tylko... (ewentualnie jak przetrwają te unijne ograniczenia) będą złomować jak jednorazówki i kupować nowe auto...Story:Civic: SL-> ED4 D15B2-> EG4 D15B3-> EJ2 D15B7-140KM-> Integra TypeR DC2 B18C6-214KM-> Si FG2 K20Z3-223KM->VolvoC30/SuzukiSS/FiestaST2->FK7 L15B7+
Now: FL1 Boost Blue L15B7+Honda Forza 125 2023 +Honda HR-V 4x4 1.8 2021+FIT 2012
Comment
-
Zamieszczone przez megipan Zobacz postanie kupie hybrydy ani elektryka.. (z powodu z tego co z nami wyprawiają).
Generalnie się zgadzam i jestem za ...ale powiem Ci że do hybrydy pomału się przekonuję, w co sam jeszcze nie dawno się zaklinałem. Co prawda nie jest to hybryda Hondy a KIA.
We flocie ujeżdżają wszyscy Kia Niro automat, wyobraź sobie że to pali jak bym nie jechał 5,5L (nawet 160km/h), klocków nie wymieniano przez 110tys km. olej co 15 tys i kompletnie nic sie nie psuje rok 2016 ..sam jestem szoku. np w Hultaju I30 co chwile coś robią, a w tej Kia kompletnie nic.Kierownik Działu Diesla
Comment
-
Nie chce wozić 200-300 kg akumulatorów i wymieniać olej co 15tys i spalać raptem 1 l paliwa mniej i co naj auto bez duszy taki cyborg .Być zdany na niewolnictwo servisu , za dodatki abonament może, Rambo sorry ale chyba się zatraciłeś ja nie pójdę w ecopoj..
Comment
-
Zamieszczone przez megipan Zobacz postaNie chce wozić 200-300 kg akumulatorów i wymieniać olej co 15tys i spalać raptem 1 l paliwa mniej i co naj auto bez duszy taki cyborg .Być zdany na niewolnictwo servisu , za dodatki abonament może, Rambo sorry ale chyba się zatraciłeś ja nie pójdę w ecopoj..
Comment
-
fakt starzeję się i sam zauważam że inne priorytety się mi majaczą niż kiedyś. Pomijając te sprawy to realnie patrząc aktualna motoryzacja dla mnie umarła dawno, bo skoro nie mogę kupić niczego co spełnia specyfikację Hondy z 1988roku no to kupiłem motor, one jeszcze spełniają. Oczywiście w żaden sposób to nie zastąpi samochodu, ale daje mi to czego już praktycznie żaden samochód.
Nie będę kupował starszych, bo taki mam, nowszych jak mówisz, to "spier.moto" one mnie nie kręcą, i zaczęło mi auto służyć jako dupowóz i dziś wymagam od niego minimalnych kosztó, bo nie stać mnie na auto które mnie podnieci jazdą jak Civic IV wtedy gdy wokoło jeździły Skody 100, Zastawy 1100, Zaporożce i Polonezy. Dzisiejsze auta jak zauważyłeś są "takie same". Poza tym, ok jeżdząę po PL i widze jak się jeździ, trasą którą kiedyś robiłem w 20min teraz robię w 45mion bo naj...li rond i utrudnień do tego gęsiego i na kiego wuja mi fura top? ...zdecydowanie motocykl tu jest nawet o poj. 125cc szybszy. Kiedy z moto muszę się przesiąść na auto jesienią to cierpię, kończy się 0 stania w korkach, 0 czekania, 0 szukania miejsca itd itp.
I powiem Ci że doszedłem jakiś czas do stanu że nic mnie już nie podniecało, jak dzieciaka kiedy pierwszy raz kupił Civic IV gdy szystko w około było szare i bure. I tu ZonnG motocykl sprawił że jest frajda i to w wieku gdzie już naprawdę mało co podnieca. Śmierdzi jak trzeba, ryczy, przyspiesza, wielu facetów się gapi, nie kobit, a facetów... o` to jest to czego dawno nie miałem. Spróbuj, to mnie uspokoiło i już nie mam frustracji i właśnie zaglądam na hybrydy bo potencjalnie dają mi oszczędności które wydaję na przyjemności.
Kierownik Działu Diesla
Comment
-
Zamieszczone przez rambo7 Zobacz postai właśnie zaglądam na hybrydy bo potencjalnie dają mi oszczędności które wydaję na przyjemności.
Comment
-
no tak, bo skoro nie mogę mieć tego co bym chciał, bo nie produkują takich, albo to co robią to poza zasięgiem $, to nie ma wyjścia biadolić bede, trzeba znaleźć coś, co jest w stanie chociaż w jakimś stopniu mi to zastąpić. Dlatego na pytanie kolegi, "co kupujemy jaką H następną?" odpowiadam: żadną, jeździ tym co masz i się ciesz że masz to UFO utrzymane jak nowe.Kierownik Działu Diesla
Comment
Comment