Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Oto dlaczego nie ma zasilania w gnieździe zapalniczki

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Oto dlaczego nie ma zasilania w gnieździe zapalniczki

Przestało mi działać gniazdo zapalniczki w bagażniku w CRV IV po tym jak wtyczka lodówki się rozgrzała i przytopiła. Wszystkie bezpieczniki ok. Dwie osoby mi sugerowały, że padło samo gniazdo bo mieli to samo i mieli rację. Czy tam jest zabezpieczenie termiczne?

Ktoś kto podłącza urządzenia typu lodówka lub podobne w aucie przez gniazdo zapalniczki to delikatnie mówiąc brakuje mu rozumu. Bez złącz XT60, XT90 to nawet nie ma co podchodzić. "Panie, ale to będę potrzebował dwa razy w roku, na wyjazd na wakacje i nic nie będę przerabiał" to taki tekst właśnie można powiedzieć dla strażaka gaszącego wasz samochód.
    Auto kierownika: Honda Civic VIII gen (FD7) Comfort, R18A2, 2011r. Był Civic VI 1.4 MB2 1995r., Accord VI 1.8 CH6 2001r.
    Auto kierowniczki: Honda Civic VII gen (EU8) LS, Hatchback 5d, D16V1 2004r.

Comment

Z tego co pamiętam to u mnie trzy zapalniczki są na 180W maksymalnie (właśnie sprawdziłem i tak jest ) , także taka lodówka elektryczna do auta nie jest problemem,
      lodówka 40 litrowa pobiera średnio 50/60W, używam co lato i problemów brak.

Może w crv są inne gniazda i stąd problemy lub fatalnej jakości lodówka / przewody /wtyczka i to bym obstawiał jako źródło problemów jako tego że coś się topi / nagrzewa.
      Last edited by slepak; 02-07-2023, 19:02.

Comment

Working...
      X