Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Automat - D przestaje się świecić

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Automat - D przestaje się świecić

Część

Mam od około miesiąca CIVIC coupe z 2007 roku - wersja USA.
    Po zakupie zauważyłem, że nie świeci się kontrolka D - pomyślałem, że spalona ale po jakimś czasie raz się świeciła raz nie aż w końcu przestała całkiem

Ponieważ poprzedni właściciel nie zmieniał oleju w skrzynii a przebieg to 173k to zdecydowałem się go zmienić.
    Po zmianie kontrolka D zaczęła się ponownie świecić ale po dłuższej jeździe - przestaje się palić lub np chwilowo mruga.

Nie wyskakuje żaden błąd - a przy sprawdzeniu przez ODB2 też nic się nie pojawiło.
    Mam wrażenie (chociaż może to paranoja), że jak nie świeci się D to samochód jakby gorzej przyspiesza, no ale jak mocniej przycisnę sprzęgło to jedzie

Czy ktoś może wie czy nie święcące się kontrolką D może stanowić jakiś problem. Jeśli miga i wyskakuje Check Engine to powinien się pojawić błąd czujnika ciśnienia oleju ale się nie pojawił.
    Nie kupiłem jeszcze czujnika ponieważ są niedostępne i można je zamówić tylko z Chin ale mam zamiar wymienić jeszcze filtr oleju w skrzynii bo akurat zamówiłem

Czy ktoś z posiadaczy automatów w silniki 1,8 miał może podobne objawy i zna rozwiązanie?
    W ogóle jeździłem kiedyś sedanem 1,8 z 6 biegowym manualem i wg mnie miał trochę więcej werwy. Może tu winę ponosi sprzęgło?

Prośba o podpowiedź
Working...
X