Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

I-Mid nietypowy problem z powiadomieniami.

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• I-Mid nietypowy problem z powiadomieniami.

Cześć.

Civic IX 1.8 HB 2012
    230 tyś przebiegu.

Od kilku dni zauważyłem dziwny objaw. Na wyświetlaczu I-Mid pokazuje mi się status jak po przekręceniu kluczyka (czyli: stan pasów w aucie, ew. komunikaty o niskim oleju , błędy).
    Zbiegło się to z niedalekim przeglądem oraz niskim stanem oleju.

Standardowo powinno to wyglądać tak: przekręcasz kluczyk, pokazuje Ci status zapięcia pasów w aucie, dalej przegląd itd. To wszystko. Następna podobna sekwencja dopiero po ponowyn przekręceniu kluczyka.

Teraz mam tak jak wyżej, plus doszło mi to że pokazuje mi ten zestaw co kilka/kilkanaście minut. Nie ma tu znaczenia czy są to jakieś wertepy, czy równa droga. Tak jakby się "resetował" kluczyk i pokazuje od nowa sekwencję startową.

Dolałem oleju, skasowałem "serwis" i teraz jest tylko status pasów co jakąś chwilę.

Dodam jeszcze że przy przekręceniu kluczyka odtwarza się dźwięk powiadomienia tak jak przy błędzie. Podczas jazdy nie występuje dźwięk tylko samo powiadomienie.
    Mnóstwo ludzi marzy o sukcesie. Według mnie, sukces można osiągnąć tylko dzięki powtarzającym się porażkom, które ciągle należy analizować.
    Tak naprawdę sukces to 1% pracy wykonanej w 99% dzięki niepowodzeniom.
    Soichiro Honda - Honda Corporation
Working...
X